Deplasmanda Çaykur Rizespor karşısında elde edilen 2-1’lik galibiyet sonrası 1 gün izin yapan Antalyaspor, bu hafta sahasında Beşiktaş ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, takıma inancının ilk yarıdaki Beşiktaş maçıyla başladığını söyledi.

Öğleden sonra Atilla Vehbi Konuk Tesislerimiz’de toplanmaya başlayan kırmızı beyazlılar, akşam sahaya inerek haftanın ilk çalışmasını gerçekleştirdi. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, takım halinde düz koşudan sonra futbolcularımıza ikişerli ve üçerli düşük tempolu koşular yaptırdı. İzinli Ramon Motta’nın katılmadığı antrenmanda sakat olan Diego Oliveira ile kaleci Saso Fornezzi, fizyoterapistler eşliğinde çalıştı. Sakatlığı geçen Yekta Kurtuluş ise takımla antrenmana çıktı. Antrenman yarı sahada oynanan maç ile sona erdi. Maçı, mavili takım kazandı.

"Beşiktaş yıldız kaynıyor ama onların değil bizim yapacaklarımız çok önemli"

Antalyaspor’da göreve başladığında ilk rakiplerinin Çaykur Rizespor olduğunu ve berabere kaldıklarını, ardından da Beşiktaş deplasmanına gittiklerini hatırlatan Çalımbay, Beşiktaş’ın takım olarak her yerine önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

Sezonun ilk yarısında Beşiktaş karşısında oynadıkları oyunla bu takımın çok iyi şeyler yapacağına inandığını söyleyen tecrübeli hoca, o maçın ilk yarısını 3 veya 4-0 kazanmaları gerektiğini ancak hakemin hatalı kararları ve kırmızı kart göstermesinin Antalyaspor’u mahvettiğini söyledi. Çalımbay, "Bizi 10 kişi bıraktı. Hem de Beşiktaş’a karşı o taraftar önünde çok zor bir oyundu. Ama ben takımıma orada inanmıştım. Yine inanıyorum ve kendimize güveniyoruz. Bizim de hedeflerimiz var, bir şeyleri yapmamız, iyi yerlere gelmemiz lazım. Onun için tabii ki Beşiktaş maçını en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Ama kolay değil. Bana göre şu anda Beşiktaş Türkiye’nin en iyi takımı. Hem Avrupa’da hem de Türkiye’de çok iyi gidiyorlar. Zor bir maç olacak, bunun farkındayız, bilincindeyiz. Her şeyden önce perşembe günü Beşiktaş’a başarılar diliyoruz. İnşallah tur atlayacaklardır. Ama biz de elimizden geleni yapıp, iyi bir şekilde bitirmeye çalışacağız" dedi.

Beşiktaş’ın her yerine önlem almak gerektiğini, birçok yıldız futbolcu bulunduğunu söyleyen Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimin ne zaman, nerede çıkacağı belli olmuyor. Bizim bütün takıma dikkat etmemiz gerekiyor. Ama burada en önemli olan biziz. Bizim yapacaklarımız çok önemli. Burada taraftar desteği çok çok önemli. Kolay maç olmayacağını biliyoruz. Beşiktaş’a karşı her türlü önlemimizi alacağız ama mutlaka maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele etmemiz gerekiyor."