Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali'nin ikinci gününde 10 ülkeden 250 sporcu Bucakşıhlar Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Seleukeia Antik Kent'te pusula ve harita yardımıyla zaman karşı yarıştı.

Seleukeia yarışlarına 140 yerli ile 9 yabancı ülkeden 110 İsviçre, Rusya, İsveç, Norveç, Finlandiya, Bulgaristan, Avusturya, Danimarka ve Sırbistanlı sporcu katıldı.

9 ülkeden gelen 110 yabancı sporcu Seleukeia Antik Kent'te Roma dönemi eserleri içinde koşarak yön bulma çalışması yaptı. Seleukeia Antik Kent'te yapılan yarışlara 7'den 83 yaş arası tarihi ören yeri içinde koşarak zamana karşı yön bulmak için efor sarfetti. İskandinav ülke sporcular yarış bitiminde antik kent içinde yer alan çam ağaçları altında yatarak güneşlendi.

Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali'nde Yarış Direktörü Veysel Güler, festivalin ikinci gününde yarışların dünyaca ünlü Seleukeia Antik Kent'inde yapıldığını söyledi.

Festival süresince bölgeye kış turizmi canlandırılması yanı sıra Manavgat'ta bulunan Side, Selge ve Seleukeia Antik Kent'i dünya gündemine taşımak olduğunu belirten Güler, "Seleukeia Antik Kent'e yabancı sporcular hayran kaldı. Yabancı sporcuların çoğu ilk defa böylesi bir antik kent içinde oryantiring yaptıklarını söyledi. Bu sözleri duymak bizim için çok önemli. Bu tür etkinliklerle ülkemizi doğal güzellikleri ile tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak istiyoruz." diye konuştu.

Festivale Finlandiya'dan katıldığını kaydeden Akı Saranen, 30 yıldır oryantiring sporu yaptığının hayatında ilk defa bir tarihi ören yeri içinde koşarak yön araması yaptığını söyledi. Manavgat'taki oryantirng parkur alanlarına hayran kaldığını anlatan Saranen, "Seleukeia Antik Kent'te oryantiring yapmak güzel bir duygu. Hem koştuk hemde tarihi eserler arasında geçmişe yolculuk yaptık. Yarış yaptığımız alandaki manzara büyüleyiciydi." ifadesinde bulundu.

Yarışlara İsveç'ten katıldığını belirten Petra Sunnse da Manavgat'taki oryantirng parkur alanlarına hayran kaldığını dile getirdi. Havanın güneşli olmasının yarışa heyecan kattığının altını çizen Sunnse, festivalle ilgili şöyle konuştu: "25 yıldır bu sporu yapıyorum. Hayatımda ilk defa bir antik kent içinde bu sporu yaptık. Buranın manzarası heyecan verici. İsveç'te böyle parkur alanları yok. Yarış sonrası İsviçre sporcularla birlikte güneşlenmenin keyfini çıkardık."