Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Başkan Vekili Metin Bayrak, "Antrenörlerin özlük haklarına bir statü kazandırmamız gerekir" dedi.

Bayrak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen "Spor kulüpleri sevk ve idare" konulu seminerde yaptığı konuşmada, sporu, halkın sağlık ve sosyal amaçlı yaptığı bir unsur olarak görmeyi amaçladıklarını söyledi.

Spor ve tesisleşme anlamında son 10 yılda bir atılım olduğunu dile getiren Bayrak, şunları kaydetti:

"Değişik ülkelerle kıyasladığımızda çok daha gerilerde kalıyoruz. Ama geçen hafta Almanya'nın Berlin şehrindeki tesisleri gezdik.  Tesisler bizimkiden çok kötü ama bir hangarı düşünün çok verimli halde kullanmışlar. Yurt dışındakileri görünce Türkiye'deki tesislerin mükemmelliğini daha iyi anlıyorum ancak çok güzel bir sistem kurmuşlar. Bizim demekki yönetimle ilgili bir problemimiz var. Bu sorunu bugüne has bir unsur olarak da değerlendirmemek lazım."

Bayrak, spordaki tesisleşmeyle birlikte eğitimlere de önem verdiklerini belirtti.

Eğitim ve eğitici açıkları gidermek için bir dizi çalışma yaptıklarını aktaran Bayrak, "Yaklaşık 158 bin antrenörümüz var. Bunların 129 bini birinci kademe antrenörüdür. İlginçtir bunların 56 bini Santraç Federasyonu'nda. Böyle bakıldığından çok dengeli bir dağılımımız yok. Antrenör sayısını artırabiliriz ancak önemli olan nitelik. Antrenörlerin özlük haklarına bir statü kazandırmamız gerekir. Dolayısıyla antrenör eğitim yönetmeliği hakkında sıkı bir şekilde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı da sporun yaygınlaştırılması konusunda yapılan çalışmaları anlattı.