Rusya’nın Spartak Moskova takımının oyuncusu Aras Özbiliz, oynatılmamasının sebebi olarak Türk asıllı hocası Murat Yakın’ı gösterdi. İstanbul doğumlu Ermeni futbolcu Aras Özbiliz'in yaptığı açıklamalar Rusya'nın gündemine otururken, Özbiliz, "Galiba hocanın Türk, benim de Ermeni olmam bu sıkıntıyı yaşamama neden oluyor." dedi.

Aras Özbiliz’in antrenörü Murat Yakın ile ilgili yaptığı açıklamalar Rus basınına bomba gibi düştü. Uzun süreden beri sakat olduğu ve iyileşmesine rağmen oynatılmadığını iddia eden Özbiliz, hocası Murat Yakın hakkında ilginç açıklamalar bulundu. Özbiliz, "Böyle fikirlerden hep uzak durmaya çalıştım, ama şimdi aklıma bazı sorular geliyor. Galiba hocanın Türk, ben de Ermeni olduğum için sıkıntı yaşıyorum." diye konuştu.

"YAKIN, TAKIMDAN KOVULDUĞUMU 24 NİSAN’DA SÖYLEDİ"

Ayrıca Özbiliz, A takımından A2 takımına gönderilmesinin de ilginç biz zamana denk gelmesine dikkat çekti. "Ermeni soykırımı gününde beni takımdan attı." iddiasında bulunan Özbiliz, "24 Nisan'daki Ermeni Soykırımı törenleri benim için iyi olabilirdi ama o gün Murat Yakın beni birinci takımdan attığını söyledi. Tam da o gün söyledi. 24 Nisan tarihinde Yakın bana A takımdan kovulduğumu söyledi." diye konuştu.

Takımda resmi olarak hala sakat olarak gözüktüğünü söyleyen Özbiliz, sporx.com'daki haberde ise tedavi sürecini 1 ay önce tamamladığını ve yüzde yüz hazır olduğuna dikkat çekilerek, şu ifadelerine yer verildi:

"17 Nisan'dan beri takımla çalışmalara katılıyorum. 1 gün sonra Mordovia maçı vardı ve kazandık. Murat Yakın, takıma 3 gün izin verdi, kendisi İsviçre'ye gitti. Bana da salonda çalışmak üzere bir antrenman programı verdi. Ben buna uydum. 4 gün sonraysa beni takımla olan çalışmadan çıkardı ve salona, topsuz çalışmalara gönderdi. Bu nasıl bir profesyonel kulüptür anlamıyorum.

Murat Yakın ile konuştum ve bana 'Problem yok. Bütün seneyi salonda geçirdin, birkaç gün daha geçir' dedi. Hem sağlık ekibimiz hem de fitness antrenörlerimiz hayatımda görmediğim kadar işlerinde uzman insanlar. Sorun tıbbi değil, tamamen antrenör heyetiyle ilgili. Her zaman aklımdan şu geçiyor. Belki de, ben bir Ermeni olduğum için ve hocalar da Türk olduğu için beni oynatmıyorlardır.

Yuro Movsisyan için de böyle düşünebiliriz. Her sezon en az 15 gol atan oyuncuydu ancak birdenbire takımdaki yerini kaybetmeye başladı. Bu ülkenin en iyi santraforuyken yedek kulübesine mahkum oldu. Belki de bu düşünce yabana atılmamalıdır."

2013-2014 sezonunda Spartak Moskova takımına geçen Aras Özbiliz toplamda 27 maça çıktı, 3 gol atarak bir de asist yapmıştı. Daha sonra sakatlığı yüzünden ameliyat olan Özbiliz 2014 – 2015 sezonunda henüz maçlarda forma giyme şansı bulamadı.