İspanya'nın ünlü ekibi Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan, yeni yabancı kuralıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arda Turan, yeni kuralda takım kadrolarında yer alacak 14 yabancı oyuncuyu fazla bulduğunu kaydetti. Turan, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'yla ilgili de "İyi maçlar çıkarttık ve daha fazla puan toplamalıydık." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi yayın organı Gençlik Spor Dergisi'ne önemli açıklamalarda bulunan Arda Turan, gelecek sezondan itibaren uygulanacak yeni yabancı kuralıyla ilgi olarak, "Yerli oyuncu da olsa bence iyi olan futbolcu hiçbir kurala bakmadan her yerde oynar. Bunu öteki türlü uyguladık, pek bir faydasını gördüğümüzü düşünemiyorum. Şimdi bir de böyle uygulayalım bakalım nasıl olacak." diye konuştu.

İyi yabancı oyuncunun ülke futbolunda kaliteyi arttıracağına inandığını belirten Turan, "Yabancı da olsa, Türk de olsa en iyi performansı veren isim formayı hak edecektir. Yeni kuralla takımlarımız daha dikkatli ve iyi bir transfer politikası belirleyebilir. Daha iyi oyuncular da çıkabilir. Bakacağız, göreceğiz. Ben açıkçası futbolun sınırlamalara girmesinden yana değilim." ifadelerini kullandı.

Yeni kuralda takım kadrolarında yer alacak 14 yabancı oyuncuyu fazla bulduğunu kaydeden Turan, "Ülke futbolumuz için bu rakamın fazla olduğu kanaatindeyim. Kulüplerin maddi güçleri bu kadar büyük bir sayı için yeterli olabilecek mi? bilemiyorum ama tabii mevcut yabancı sayısının da az olduğunu düşünüyorum. Umarım bu karar sonrasında kazanan futbolumuz olur." açıklamasında bulundu.

"DAHA FAZLA PUAN TOPLAMALIYDIK"

Arda Turan, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde Türkiye'nin şansını değerlendirdi. "Elemelerde şu ana kadar oynadığımız oyunun hakkını alamadık." diyen Arda Turan şu ifadelere yer verdi:

"İyi maçlar çıkardık ve daha fazla puan toplamalıydık" diyen milli futbolcu, "EURO 2016'ya katılmak için hala şansımız var. Sonuna kadar bu şansı zorlayacağız, mücadele edeceğiz. Her topu değerlendireceğiz. Kaybetmenin, kazanmanın dışında Türk Milli Takımı futbolcusuna yakışan, o milli forma için gereken en iyi mücadeleyi vermektir. Biz de bunu bilincinde olup en iyi mücadeleyi vereceğiz. İnşallah Avrupa Şampiyonası'na gideriz. Hayalimiz amacımız bu yönde."

"NASİBİN ÖNÜNE GEÇİLMEZ"

Arda Turan, UEFA'nın düzenlediği ‘yılın en iyi 11'i oylamasında ilk 11 futbolcu arasına giremediği için üzgün olmadığını söyledi. Kendisine oy veren herkese teşekkür eden Arda Turan, "Ülkemde taralı tarafsız birçok futbolseverin oy kullandığını biliyorum. Oy atanlara da, atmayanlara da herkese çok teşekkür ederim. Kazanamadık, bundan sonra daha çok çalışıp, daha iyi performans gösterip, daha formda olup oyun anlamında daha yukarı çıkıp en iyi 11'e girmeye çalışacağım. Kısmet böyleymiş, nasibin önüne geçilmez. Benim işim sahada en iyisini yapmak, çalışmaya devam." diye devam ettti.

"SIMEONE'NİN ÇALIŞMA ARZUSU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Yıldız futbolcu, 'Antrenörünüz Simeone ile ortak özellikleriniz neler?' sorusuna ise "İkimizde insanların yüzüne karşı konuşmayı seviyoruz. İkimizin de kazanma arzusu çok üst düzeyde. İşimizi çok ciddi yapıyoruz. Sahaya girdiğimizde her şey bitiyor ve ikimizin de en önemli ortak özelliklerinden biri ülkelerimiz için örnek insanlar olmamız. Gençlere, arkadan yetişen sporculara örnek olduğumuzu düşünüyorum. Bu anlamda hareketlerimizle ve davranışlarımızla iyi birer spor adamı olduğumuzu düşünüyorum. Başarıyı kazanırken adaletli, hakkaniyetli yollardan gidiyoruz. Bunlar antrenörüm Simeone ile benim ortak belirgin özelliklerimiz. Simeone'nin çalışma arzusu ve hırsı benim için çok önemli." cevabını verdi.

"HAMZA HAMZAOĞLU KALBİMİZDEKİ İNSAN"

Yakın zamanda Galatasaray'ın teknik direktörü olan Hamza Hamzaoğlu'nun, sarı kırmızılı takımda başarılı olacağına inandığını söyleyen Arda Turan, "Hamza hoca, bizim kalbimizdeki, gönlümüzdeki bir insan. Dualarımız onunla. Çok iyi bir teknik direktör. Futbolu antrenman bilimini çok iyi bilen ve oyuncuları da çok iyi motive edebilecek bir hoca. Allah gönlüne göre versin, inşallah onun için her şey çok iyi olur." ifadelerine yer verdi.

"KENDİMİ FUTBOLA VEREBİLDİĞİM ZAMAN İŞLER BENİM İÇİN DAHA İYİ GİDİYOR"

Arda Turan, yurt dışında oynanan futbola her geçen yıl daha fazla alıştığını ve İspanya'daki insanların futboluna saygı duyduğunu kaydetti. Atletico Madrid'te ‘daha çok takım oyuncusu' olduğunu vurgulayan Arda Turan, "Burada oyun anlamında taktik ve sisteme biraz daha çok uyduğumu düşünüyorum daha çok takım oyuncusu oldum şartlar öyle gerektirdi. Kendime ait zamanım çok fazla. Kendimi dinleyebildiğim, kendimi futbola verebildiğim zaman işler benim için daha iyi gidiyor." dedi.

Milli futbolcu, 'Uzun yıllar yurt dışında forma giymek Arda Turan'a sahanın dışında neler kattı?' sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"Tabii yurt dışında zaman geçtikçe arkadaşlıkların, dostlukların kıymetini daha çok biliyorsunuz. Burada geçmişte yaşadığınız kızgınlıkları, kafanızda dinlediğiniz zaman daha çabuk unutup kolay affedebiliyorsunuz. Buradan bakış açısıyla aslında futbolun sadece bir ‘oyun' olduğunu, insanların birbirini kırmaya değer bir şey olmadığını görüyorsunuz. Buraya gelince insani değerleri kaybetmemek adına daha fazla dikkatli davranılması gerektiğini düşünüyorsunuz. Tabii ki dışarıdan, sakin kafayla bakmak bunları düşündürtüyor insana."

"MICHAEL JORDAN VE FEDERER'İ İDOL OLARAK GÖRÜYORUM"

Arda Turan, formda olduğu bir dönemden geçtiğini belirterek, "Bunu kabul ediyorum ama daha fazlasının olabileceğini düşünüyorum. Daha fazla çalışıyorum. Allah'a şükürler olsun bana böyle güzel şeyleri nasip etti. İnşallah daha iyilerini nasip eder. Çalışıp elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum, tevekkül ediyorum. Her zaman da daha iyisini yapmaya çalışacağım. Daha iyi olmak adına kendilerini sürekli geliştiren çok önemli sporcu örnekleri var. Bu anlamda Michael Jordan ve Federer'i kendi adıma idol olarak görüyorum. Yapılarını, tavırlarını, hallerini örnek alıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"FOTOĞRAFIMIN, ADIMIN GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Futbol yaşantısını Atletico Madrid'te sürdürdüğü için mutlu olduğunu ve uzun bir süre kırmızı-beyazlı takımda kalmak istediğini belirten Turan, "Kulübün önemli hatıraları arasında artık fotoğrafımın, adımın geçtiğini düşünüyorum . Burada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Atletico Madrid kulübü büyük bir marka bende onların içinde iyi bir marka olduğumu, büyüdüğümü düşünüyorum. Atletico Madrid'li olmaktan şeref duyuyorum, benim için çok önemli." ifadesinde bulundu.

"GEÇMİŞTE EN ÇOK MARADONA İLE OYNAMAK İSTERDİM"

Arda Turan, geçmişte forma giyen efsanevi futbolcular arasında en çok Maradona ile oynamak istediğini söylerken, "Maradona ile oynamak benim için hayal gibi bir şey olurdu." dedi.

"ÖZLEMİM, AİLEM VE MAHALLE MAÇLARIM"

Milli futbolcu Arda Turan, söyleşinin "kısa kısa" bölümü için yönetilen sorulara ise şu yanıtları verdi:

"Vazgeçemediğiniz? önce Allah inancım sonra Ailem.
Özleminiz? Ailem ve sokaktaki mahalle maçlarım.
Keşke dediğiniz? Çok şükür yok.
Oynamaktan en çok zevk aldığınız? Koke.
Hayatınıza dair en çok zorlandığınız? Gurbet."