A Mili Takım Kaptanı Arda Turan, daha önceki kupalara da yenilgiyle başladıklarını ancak ayağa kalkmasını bildiklerini söyledi.
EURO 2016 D Grubu ikinci maçında yarın İspanya ile karşılaşacak olan A Milli Takım’da Teknik Direktör Fatih Terim ve kaptan Arda Turan maç öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Kaptan Arda Turan, daha önceki kupalara da yenilgiyle başladıklarını ancak ayağa kalktıklarını belirterek, "Hırvatistan maçı, turnuvanın ilk maçıydı. Hata yapabiliriz, daha önce de yaptık ama ayağa kalkmasını bildik" dedi.
Bir basın mensubunun Barcelona ile milli takımda farklı mevkilerde oynamasıyla ilgili bir soruya ise yıldız oyuncu, "Barcelona benim hayalim ve hayalimi yaşıyorum. Barcelona’da kalmak istiyorum ancak şu anda sadece Milli Takımı düşünüyorum. Milli Takım’da daha farklı oynuyorum, Barcelona’da daha farklı oynuyorum. Barcelona’da defansif anlamda daha fazla çalışmalıyım. Milli Takım’da ise değişkenlik yaşayabiliyorum ancak benim için sorun yok" dedi.
"DAHA BİR MAÇ KAYBETTİK, KİMSE BUNU UNUTMAMALI"
Hırvatistan maçını değerlendiren Arda Turan, "Hırvatistan maçı turnuvanın ilk maçı ve bu seviyeleri oynayan oyuncu sayımız çok azdı. Bu durumun özeti bu aslında. 1-0 bizim için kötü skor olmadı. 15 maç boyunca çok iyi bir performans sergiledik, buraya geldiğimiz için başarılı bir takımız. Daha bir maç kaybettik, kimse bunu unutmamalı. İspanya karşısında kazanır mıyız, kaybeder miyiz bilmiyorum ama Hırvatistan maçından farklı bir takım olacak. Üstümüzde bir baskı yok, İspanya karşısında da en iyisini yapacağız. Turnuvanın bir statüsü var ve en iyi üçüncüler de çıkıyor. Puan alırsak gruptan çıkacağımıza inanıyoruz, bir puan sonucunda her şeyin değişeceğini düşünüyorum. İspanya’daki arkadaşlarımı çok seviyorum ancak bu bir milli mücadele. Bugüne kadar ne yaptıysam bugünden sonra da en iyisini yapmaya çalışacağım. Benim bir şeyi ispatlamaya ihtiyacım yok" diye konuştu.
"GRUPTAN ÇIKMASAK DA BEN EVİME GURURLA GİDECEĞİM"
Adı Barcelona ile anılan Gökhan Gönül hakkında da konuşan milli yıldız, "Gökhan Gönül çok yetenekli bir oyuncu ancak başkasının Barcelona’ya transferi hakkında konuşmak için burada yetkili değilim. Açıkçası ben her zaman İspanya’yı beğeniyorum. İspanya ve Almanya favorilerim ancak Fransa’nın ev sahibi avantajı var. Bizim için başarısızlık kısmını geçtim, turnuvada olmak bizim için başarı. Gruptan çıkmasak da ben evime gururla gideceğim" ifadelerini kullandı.
Basın toplantısında neşesiz bir görüntü veren Arda Turan, bununla ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Benin ve arkadaşlarım hakkındaki hakarete varan eleştiriler beni üzüyor. Sıkıntımın ve üzüntümün sebebi bu."