Galatasaray'ın alt yapısından yetişen ve 2011 yılında gittiği Atletico Madrid'de UEFA Avrupa Ligi Kupası, Süper Kupa, Kral Kupası, İspanya Lig Kupası ve Şampiyonlar Ligi finalinde gösterdiği performansla adından söz ettiren Arda Turan'ın Barcelona'ya transferinin yankıları sürüyor.

Barcelona'da yönetim Arda Turan'ın formasını mağazalarında satışa sunarken, yıldız futbolcunun kaç numaralı formayı giyeceği ile ilgili olarak da taraftarlar arasında yarışma başlattı. Formanın numarasını tahmin edecek taraftarlar arasında çekilecek kurada kazanan taraftara Arda Turan imzalı forma hediye edilecek ve Arda Turan ile bir araya getirilecek.

İspanya basınında ve özellikle Barcelona'da çıkan gazetelerde Arda Turan'ın transferi manşetleri süslerken, Türkiye'de de Arda Turan ile ilgili ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Galatasaray'da bir yıl oynayıp ardından 2005 yılında Manisaspor'a kiralanan Arda Turan'ı Manisaspor'dan Galatasaray'a geri çağıran ismin ise dönemin Başkanı Adnan Polat olduğu ortaya çıktı. Akşam'a konuşan Adnan Polat, o ilginç hikayeyi ve bugünkü duygularını anlattığı haberde, "“Fenerbahçe'yi, Manisa'nın 5-3 yendiği maçta Arda'yı çok beğendim. Bizden gittiğini bilmiyordum. Açtım Adnan'a (Sezgin) sordum. Telefonunu istedim. Arda'yı çağırdım. 'Sezon bitince İstanbul'a gel' dedim. O da atladı geldi. 2 sene sonra da kaptan yaptım. '22 yaşında kaptan olur mu?' diye beni yerden yere vurdular. Akıl, yetenek, iletişim meselesi." ifadelerini kullandı.

Bu arada o dönem Manisaspor'u çalıştıran teknik direktör Ersun Yanal da yaptığı açıklamada, "Çok mutlu oldum. Arda layık olduğu yere geldi, hak ediyordu orada olmayı. Gelebileceği en üst noktada. Bileğinin hakkıyla orada. Hak ederek geldi. Türkiye’de yaşadığı darbelere rağmen geldi. Ben onunla gurur duyuyorum. Çorbada biraz tuzum olduğu için mutluyum. Onun bana yazdığı o mektubu asla unutamam. Beni çok onore etti. Bir futbolcunun yöneticisine söyleyebileceği bundan daha güzel bir şey olamaz." dedi.