Arda Turan, İzlanda'ya karşı kaybedilen ilk maçın telafisinin olduğunu ama yarın akşam oynayacakları karşılaşmanın telafisi olmadığını söyledi. Yıldız oyuncu, gazeteciler ve yorumculara kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde yarın akşam İzlanda ile oynayacağı kritik maç öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile birlikte basın toplantısına katılan Arda Turan, gruptan çıkan İzlanda'yı tebrik etti. İzlanda'nın büyük bir başarıya imza attığını kaydeden milli oyuncu, "Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi hak ettiler. Yetenekli oyuncuları ve iyi takımlar. İlk maçın telafisi vardı. Bu ise grubun son maçı ve bizim için telafisi yok. Yarın umarım her şey bizim için güzel olur." ifadelerini kullandı.

Ankara'daki bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Arda Turan, "Ülkemizin başı sağolsun. En derinden duygularla bunu hissediyoruz. Türk sanat camiasının da başı sağolsun. Levent Kırca'nın ailesine sabırlar diliyorum." dedi.

PROFESYONEL FUTBOLCULAR HER ZAMAN KAZANMAK İÇİN OYNAR

Takımdaki atmosfer hakkında da bilgiler veren Arda, şunları kaydetti: "Profesyonel sporcular hayatta her zaman kazanmak için oynar. Kimin pozisyonu ne olursa olsun herkes ülkesinin bayrağını taşıyor. Bizim konsantrasyonumuzun daha yüksek olacağını düşünüyorum tabi ki. Umarım bunu sahaya yansıtırız. Milli takım adına olmamız gereken seviyelerdeyiz. Çok heyecanlı arkadaşlarım. Umarım Avrupa Şampiyonası'na gideriz ve o heyecanı yaşarız."

Fatih Terim'in daima kendine güvendiğini de kaydeden yıldız futbolcu, "Fatih Terim'e teşekkür ederim. Ne olursa olsun bana formayı vereceğini söyledi. Hiçbir maç oynamamama rağmen bana bu özgüveni sağladılar. Takım arkadaşlarımla konuşurken de konuşuyoruz. Kaybedebiliriz ama sonuna kadar mücadele edeceğiz, insanların bizimle gurur duyacağı bir takım izleteceğiz." diye konuştu.

"BİZLER KENDİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ AMA SİZ YORUMCULAR VE GAZETECİLERDE GELİŞMENİZ LAZIM"

Arda Turan, kendisine yönelik yapılan eleştirilere ise şöyle yorum getirdi: "Profesyonel oyuncularız. Ne zaman yatacağımızı biliriz. Heyecanımdan dolayı uyuyamadığımı da iletmiştim (sosyal medya paylaşımı) Bizim üst seviyelere çıkmamız lazım ama gazetecilerin de üst seviyeye çıkması lazım. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir düşünce yok. Mücadele edersiniz, az sonuç sizi bir yere ulaştırır ulaştırmaz. Kaos futbolu deniyor. Çek Cumhuriyeti'ni yeniyoruz 'etkisizlerdi' deniliyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle takımlara karşı 3-5 kişiyi geçip 13-14 pozisyona giremezsiniz. Önüne geleni atarsın. Size tavsiyem dünyadaki bu maçları izleyin, maçlar nasıl yorumlanır öğrenin. Biz gerektiği şekilde, gerektiği yerlerde yapacaklarımızı biliyoruz. Bu arkadaşlarımız her şeyi hak ediyor."