Türkiye’nin BMX sporunda geleceği parlak ismi Arif Gül, Almanya’nın Köln kentinde katıldığı Uluslararası BMX Şampiyonası’nda beşinci sırayı elde etti. İlk kez katıldığı uluslararası şampiyonada birçok profesyonel ismi geride bırakan Red Bull sporcusu Arif Gül, Türkiye’ye önemli bir başarı kazandırdı.
Kariyerinde ilk defa uluslararası bir BMX şampiyonasına katılan Arif Gül, pro street kategorisinde katıldığı müsabakalarda birbirinden önemli isimleri geride bırakarak beşinciliği elde etti. Eleme serisi sonrası ilk sekizde kendine yer bulan Red Bull sporcusu Arif Gül, yedi Alman sporcu arasında yer aldı. Arif Gül, Türk BMX sporunda bugüne kadar elde edilen en önemli başarının sahibi oldu.
Teknik ve zorlayıcıyı parkurda ilk gün eleme serisine çıkan Arif Gül, yedi Alman sporcu ile birlikte final serisine kalmayı başardı. İkinci gün gerçekleşen final serisinde ise Arif birçok profesyonel isimle yarışmasına rağmen, beşincilik basamağının sahibi oldu.
Etkinliğin flatland stilde gerçekleşen finalini ise Red Bull sporcusu Viki Gomez kazanırken, üçüncülüğü yine Red Bull sporcusu Matthias Dandois elde etti.
Uluslararası arenada ilk mücadelesini veren Arif Gül, “Türkiye’den bu şampiyonaya ilk katılan isim olarak profesyonel street alanında beşinci oldum, benim için çok keyifliydi gerçekten. BMX dünyasının en önemli ve tanınan 17 sürücüsü içinden beşinci olmak onur verici. Burada olmak ortamda bulunmak, heyecanı yaşamak ve takip ettiğim sürücülele yarışmak çok müthiş bir duyguydu. Bu ilk yurtdışı yarış tecrübemdi, ilerleyen zamanlarda daha iyi derecelerle ülkeme döneceğimden eminim” dedi.