Beşiktaş, gruptaki ilk maçında 17 Eylül'de Arnavutluk'un Skenderbeu takımı ile deplasmanda karşılaşacak. Arnavutluk'un takımı Skenderbeu (İskender bey), UEFA Avrupa Ligi gruptaki ilk maçında kendi evinde Beşiktaş ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Arnavutluk şampiyonu Skenderbeu'nun teknik direktörü Mirel Josa, Beşiktaş'ın Türkiye futbolunun en önemli takımları arasında olduğunu söyledi. Josa, "Bizim için Avrupa Ligi'ndeki rakiplerin zor olduğunu söylebilirim. Bizim gruptaki Beşiktaş, Sporting Lizbon ya da Lokomotiv Moskova Avrupa'nın güçlü takımları ve biz bu güçlü takımlarla karşılacağız. Bu takımlar kendi ülkelerinin güçlü ekipleri ve sürekli Avrupa kupalarına katılıyorlar. Öncelikle Beşiktaş, Türk futbolunun etkili takımı, güçlü bir takım oluşturmak için büyük harcamalar yaptılar ve iyi transferleri var. Ayrıca coşkulu taraftar da daima takımın yanında duruyor. Bunlar çok önemli faktörler." dedi.

"BEŞİKTAŞ İLE EN İYİ BİR ŞEKİLDE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Türkiye'den maçlarına çok sayıda taraftar geleceğini bildiklerini belirten Josa, Beşiktaş maçını büyük bir heyecan içinde oynayacaklarını da söyledi. Josa, "Avrupa Ligi'nde hedefimiz çok büyük olmazsa da Başiktaş karşısında en iyi bir şekilde mücadele edeceğiz, elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtacağız. Arnavutluk'tan Avrupa Ligi'ne grup turuna ilk kez bir takımı geçti. Dolasıyla Avrupa'ya da iyi bir takım olduğumuzu göstermek istiyoruz." diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ İLE KARŞILAŞACAK OLMAMIZ BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ZEVKDİR"

Çalışmalarını takımdan ayrı özel program dahilinde sürdürüren takımın kaptanı Bledi Shkembi ise yaptığı açıklamada, "Beşiktaş ile oynayacağımız karşılaşma zor olacak. Beşiktaş adını duyurmuş ve ünlü bir takımdır. Biz de güçlü rakibimiz karşısında elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Eleme turunda da zor maçlar oynadık ve önemli rakipleri geçtik. Bu yüzden futbolda her zaman güçlü olan takım kazanmaz. Yine de grubun açılış maçını Beşiktaş ile oynayacak olmamız bizim için büyük bir zevkdir." dedi.

Skenderbeu takımında Brezilyalı, Romanyalı ve Kosovalı oyuncular da yer alıyor. Cihan'a konuşan Kosova Milli Takımı oyuncusu Bernard Berisha ise "Beşiktaş ile karşılaşmamız önemli çünkü Avrupa kupalarına sürekli katılan Beşiktaş güçlü bir ekip ve biz de böylesi güçlü bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Biz en iyi bir şeklide hazırlıklarımız sürdüreceğiz ve büyük bir takıma karşı yapacağımız mücadelede kendi değerlerimizi ve gücümüzü göstereceğiz." diye konuştu.

İlk kez Avrupa Ligi'nde gruplara kalan Skenderbeu Arnavutluk'ta 5 yıldır şampiyon oluyor.