Arnavutluk, Euro 2016 elemelerinde yarın Elbasan Arena'da Sırbistan ile karşı karşıya gelecek.

Geçen sene Belgrad’da oynanan maç, çıkan olaylar sebebiyle sadece 42 dakika sürmüştü. “Büyük Arnavutluk” bayrağının maket bir uçakla gezdirilmesi üzerine tatil edilen maçı Arnavutluk hükmen kazanmıştı.

Yarınki maçta olay çıkmaması için bin 500 polis görevlendirilecek. Stadın etrafına keskin nişancılar yerleştirecek ve etraftaki binalarda da önlem alınacak. Her binanın girişinde bir polis yerleştirecek. Taraftarlar ‘Büyük Arnavutluk’ bayrağı ya da sembolünü taşıyamayacak. Taraftarlar sadece adlarına kesilmiş biletlerle stada girebilecek.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Arnavutluk Milli Takımı taraftarlara çağrı yaparak, "Maç gününü bayrama dönüştürmeliyiz. Biz Arnavutuz, Biz Avrupalıyız. O günü onurlu geçirmeliyiz." ifadelerini kullanıldı.

Başbakan Edi Rama maça Sırbistan mevkidaşı Aleksander Vuçiç ve Kosova Başbakan Yardımcısı Haşim Thaçi'yi de davet etti. Sırp lider henüz davete cevap vermedi fakat Thaçi'nin maça katılacağını öğrenildi.

ÖNCEKİ MAÇI İPTAL ETTİREN ŞAHIS GÖZALTINDA

Geçen yıl maçın tatil edilmesine sebep olan maket uçağı uçuran İsmail Morina bugün Arnavutluk'ta tutuklandı. Arnavutluk Futbol Federasyonu, Morina'nın stada girişini yasaklamıştı. Ancak, Morina Facebook'ta paylaştığı bir görüntüde bilet satın aldığını ve maça girerek Sırbistan başbakanına sürpriz yapacağını söyledi.

Arnavutluk polisinden yapılan açıklamada ise İsmail Morina'nın beraberinde iki silah bulunduğu için gözaltına alındığı bildirildi.

Euro 2016 elemelerinde I Grubu'nda Portekiz 15 puanla liderliğini sürdürürken, Arnavutluk 11 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Sırbistan ise 1 puanla son sırada.