Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, sahasında konuk ettikleri Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Biz de yenseydik adaletli olmayabilirdi, 4-2 kazanabilirdik ama oyun olarak da Beşiktaş o zaman haksız bir mağlubiyetle buradan ayrılmış olurdu” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Akhisar Belediyespor sahasında ağırladığı güçlü rakibi Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, “Futbol adına güzel bir akşamdı. Bu tabii ki oyunu kontrol eden de Beşiktaş’tı. Tabii böyle normaldir. Şampiyonluğa oynayan kazandığı topları ikinci bölgeden geçişini çok iyi yapan bir takım. Ona karşı oynamak kolay değildi. Ama beni sevindiren taraf şu; mağlup duruma düştük, pes etmedik. Mağlup duruma düştük bir daha pes etmedik. Sonra galip duruma geçtik. Beşiktaş da pes etmedi. Geri adım atmadı, biz de atmadık. Hele ki maçı bize getirecek olan pozisyonda 4-2 olsa maç bitebilirdi. Sonra kaybedebilirdik. 3-3’ten sonra Sosa’nın pozisyonu vardı. O da maçı etkileyebilirdi. Yenseydik de yenilseydik de kazanan futboldu. Biz de yenseydik de adaletli olmayabilirdi. 4-2 kazanabilirdik ama oyun olarak da Beşiktaş o zaman haksız bir mağlubiyetle buradan ayrılmış olurdu. Bunu vicdanen rahatlıkla söyleyebilirdim. Beşiktaş çok organize tehlikeli bir takım. Haksızlık olurdu sanki. Beraberlik daha adil bir sonuç gibi. İlk maçta da aynı şeyler konuşulmuştu. Beşiktaş o bölgede kazandığı zaman çok etkili. O geçişleri müthiş yapıyor. Futbol bir geçiş oyunu. Top sizdeyse hemen atağa geçersiniz. Top rakipteyse hemen savunmaya geçersiniz. Beşiktaş bunun ikisini çok iyi yapıyor. Sosa ve Oğuzhan bu dişli de çok önemli. Hatta Atiba’yı da koyabiliriz oraya. Ona rağmen yenilen 2 golde o sizin dediğiniz zaafımız ortaya çıktı. Tolga’dayken kaybettik yedik, Merter’deydi kaybettik yine yedik. Aslında çalıştığımız bildiğimiz durumdan golleri yedik. Yenilen 3 gol de bizim istemediğimiz goldü. Diğerlerini yiyebilirdik” dedi.
Beşiktaş’ın savunması hakkındaki soruyu yanıtlayan Arslan, “Marcelo, çok üst düzey bir stoper. Ama hata bazen oluyor. Herkes için olabilir. Beşiktaş’ın şampiyonluk için yeterli bir kadrosu var. Ön grubu çok iyi. Futbolda hata vardır. Beşiktaş bu ligi götürebilecek kalitede bir oyuncu grubuna sahip” diye konuştu
“BEŞİKTAŞLILARIN AYAKLARINA SAĞLIK”
Beşiktaş taraftarına ayrılan trübünlerin baskı unsuru oluşturup oluşturmadığıyla ilgili soruya cevap veren Arslan, “Ben Beşiktaşlıların gelmesine sevindim. Taraftarlara teşekkür etmek lazım. Akhisar Belediyesporlu taraftarlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Onlar gelince bu akşamın güzelliği ortaya çıktı. Keşke Fenerbahçe maçında da biz stadı açsaymışız. Bu kadar güzel bir atmosferde oynardık. Futbol bir seyir zevki gerektiren ve taraftar gerektiren bir oyundur. Yolda Beşiktaşlıları gördüm onlar da selam verdiler. Ben çok mutlu oldum. Gelsin herkes seyretsin. Beşiktaşlıların ayaklarına sağlık.Kendi taraftarımızın da ayaklarına sağlık” şeklinde konuştu.
AVRUPA KUPASI
Akhisar Belediyespor’un Avrupa Kupası hedefleri hakkında da konuşan Arslan, “Büyük takımlardan aldığınız her puan ekstradır. Devamının getirmemiz lazım. Bizim rakiplerimiz de çok güçlü. Çok organize takımlar. Benim Avrupa’nın olabileceği konusunda tereddütlerim var maalesef. O Kasımpaşa maçı bizi çok yaraladı. Bu hafta Sivas’a gidiyoruz. Şimdi şampiyonluk mücadelesi veren takımın maçından çıktık. Şimdi haftaya küme düşmeme mücadelesi veren bir takıma karşı aynı saygınlığımızı korumamız gerekiyor” dedi.