Mersin’de düzenlenen ‘Artistik Cimnastik Dünya Kupası’nda milli sporcular 8 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya elde ederek toplam 12 madalya ile turnuvaya damgasını vurdu.
8 ülkeden 9 bayan, 15 erkek olmak üzere toplam 24 sporcunun katıldığı şampiyona, bugünkü final müsabakalarıyla sona erdi. Rio Olimpiyatları öncesindeki son resmi turnuva özelliği taşıyan ‘Mersin Artistik Cimnastik Dünya Kupası’ ödül törenine Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ile federasyonu yetkilileri ve çok sayıda sporsever katıldı.
Katılan sporcuların spor kariyerleri açısından da büyük önem taşıyan turnuvada barfiks alanında altın madalya kazanan Ümit Şamiloğlu’na madalyası Vali Özdemir Çakacak tarafından verildi.
Törende konuşan Vali Çakacak, Mersin’i Akdeniz’in incisi ve yeryüzü cenneti olarak tanımlayarak, “Böyle büyük uluslararası bir organizasyonda sporcularımızla ve sporseverlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bayrağımızı göndere çeken ve İstiklal Marşımızı söyleten sporcularımız bizleri gururlandırdılar. Tüm sporcularımızı ve sporseverleri sıcak kanlı insanların şehri Mersin’e tekrar bekliyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından Vali Çakacak’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’a Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından plaket takdim edildi.
Milli sporcudan sürpriz evlilik teklifi
Plaket takdiminin sonrasında turnuvada büyük başarılar elde eden milli sporcu Ümit Şamiloğlu’nun kürsüye çıkarak kız arkadaşı Selin Topuz’a evlilik teklifinde bulunması renkli anların yaşanmasına sebep oldu. Topuz’un evlilik teklifini kabul etmesinin ardından yüzükler takıldı.
Mersin Cimnastik Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra Avusturya, Azerbaycan, Kolombiya, Hong Kong, İran, Ürdün ve Özbekistan’dan sporcular katıldı.