Adana ASKİ Spor’un alt yapı takımında oynayan ve maç sırasında sakatlanan Esma Çelen Türk, ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Oyun kurucu pozisyonunda oynayan Esma Çelen Türk, Gençler Basketbol Türkiye Şampiyonası'nın ilk maçında sakatlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Adana ASKİ Spor kulübü arasında oynanan maçın 2. dakikasında sakatlanan 17 yaşındaki genç oyun kurucuda, menüsküs ve ön çapraz bağ yırtığı tespit edildi. Elazığ'daki şampiyonadan Adana'ya gelen Esma Çelen Türk, ASKİ Spor'un sağlık sponsoru olan Özel Adana Medline Hastanesinde tedavi altına alındı. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sercan Akpınar tarafından kontrolleri yapılan genç oyuncu ameliyat edildi.

Esma Çelen Türk'ü, Adana ASKİ Genel Müdürü Rahmi Peker ziyaret etti. Peker, ziyaretinde genç oyuncuya “geçmiş olsun” dileklerinde bulundu. Prof. Dr. Sercan Akpınar ise "Oyuncunun dizinde ön çapraz bağları koptuğu için yeni bir bağ yaptık. Bağın iyileşmesiyle yeniden basketbol oynayabilecek. Artık ayağının üzerine yavaş yavaş basabiliyor. Bir ay içerisinde antrenmanlarına başlayabilir." dedi.