UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda Galatasaray, Astana ile karşılaştı. TT Arena’da oynanan mücadele 1-1’lik eşitlikle son buldu. Sarı-kırmızılılar bu skorla birlikte UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazandı.

CHEDJOU LİBERO’YA, OLCAN 11’E

Galatasaray’da Mustafa Denizli, Astana karşısına değişik bir formasyonla çıktı. Olcan Adın’a ilk kez 11’de görev veren başarılı çalıştırıcı Aurelien Chedjou’yu ise ön liberoya çekti. Geri ikilide Semih Kaya ile Hakan Balta’nın görev alırken Chedjou alışıldığın aksine ön liberoda görev buldu. Sakatlıkları bulunan Hakan Balta ve Selçuk İnan, doktorların yoğun çabasıyla bu kritik maça yetiştirildiler. Selçuk’un yanında orta saha karakterine sahip tek futbolcunun Sneijder olması gözlerden kaçmadı. Selçuk İnan’ın yanında geçmişte Jose Rodriguez veya Bilal kısa tercihi yapıldı. Kritik maçta orta sahanın yükünü Sneijder ile Selçuk çekti.

ASTANA DUVAR ÖRDÜ

Galatasaray daha kontrollü bir oyun sergilerken Kazak temsilcisi savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koydu. Zaman zaman hızlı kontralarla temsilcimizi zorlayan Astana ekibi ilk yarının ilk kritik pozisyonunu yarattı. Patrick Twumasi sağ çaprazda topu kaptı, uzak köşeye yerden sert vurdu ve top direkten döndü. Galatasaray’da Yasin Öztekin’in ceza sahası içinde auta vurduğu net pozisyon hafızalarda kalan ender anlardandı. 45. dakikada sarı-kırmızılılar önemli bir fırsatı daha tepti. Kaleci ile karşı karşıya kalan Burak Yılmaz’ın plasesi direğin dışına çarparak auta çıktı. Taraflar soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gittiler.

ASLAN YILMADI

İlk golü kalesinde gören Galatasaray, kısa süreli bir şok yaşadı. Kazaklar’ın etkili ismi Twumasi, soldan gelen ortada Muslera’yı çaresiz bıraktı: 0-1

Galatasaray bu gole 2 dakika sonra karşılık verdi. Burak Yılmaz’ın şutunda kaleci Eric’den seken topu iyi takip eden Selçuk İnan, güzel bir vuruşla eşitliği sağladı: 1-1

RÖLANTİYE ALDILAR

Bu golden sonra Galatasaray vitesi düşürdü. Ayağında daha çok tutan sarı-kırmızılılar, geriye kalan bölümde rakibe kendi yarı sahasında baskı kurarak hızlı hücumlar denediler. Maçın geriye kalan bölümünde gol olmazken Galatasaray istediğini aldı.

UEFA Avrupa Ligi’nde ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16-32 kuraları 14 Aralık Pazartesi günü İsviçre’nin Nyon kentinde çekilecek.