Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde halka hitap etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için çalıştığını, kendisinin ise ülke için çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu ülke kendi uçağını üretecek. Ama nasıl yapacak ve nerede yapacak? Onlar beceremediler. Tersaneleri kapattılar. Hiç kimse endişe etmesin TTK'yi eski günlerine kavuşturacağız. Hiç kimse endişe etmesin kalkınmada herkes refahtan payını alacak" dedi.

Çankırı mitinginin ardından karayolu ile Ankara'ya gelen Kılıçdaroğlu, uçakla Çaycuma Havalimanı'na geldi. Buradan da karayolu ile Ereğli' ye geçen Kılıçdaroğlu, sahil bandında kurulan platformdan halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, konuşmasında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için çalıştığını, kendisinin ise halk için çalışacağını ifade etti. İşsizliğin büyük sorun olduğunu bildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na 5-6 bin işçinin alınacağına dair söz verdiğini, Ereğli' de de tersaneler bölgesi için gerekenin yapılacağını aktardı.

TÜRKİYE KENDİ UÇAĞINI ÜRETECEK, ONLAR BECEREMEDİ, BİZ YAPACAĞIZ

"Herkesin işi olacak. Eşit işe eşit kadro vereceğiz." diyen Kılıçdaroğlu şunları anlattı: "Kdz. Ereğli'den söylüyorum. Bütün işçiler, çiftçiler, sanayiciler, esnaf ve sanatkar, emekliler , işsizler duysun. Davutoğlu Erdoğan için, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Sizin için çalışıyorum ve çalışacağım. Burada işsizlik var çözeceğiz. Burada tersaneler vardı. Herkes evine huzurlu dönerdi. 5-6 bin kişinin çalıştığı yerde şimdi 500-600 kişi çalışıyor. Tersaneleri kapattılar. Hiç merak etmeyin. Emekten yana, üretimden yana çalışacağız. Tersaneciler merak etmeyin. Hiç kimse endişe etmesin TTK' yi eski günlerine kavuşturacağız. Hiç kimse endişe etmesin. Bu ülke kendi uçağını üretecek. Ama nasıl yapacak ve nerede yapacak? Onlar beceremediler. Kalkınmada herkes refahtan payını alacak. İşçisi, emeklisi, çiftçisi payını alacak. Ama üreterek ve kazanarak alacak. Zonguldak'ta söz vermiştim. İktidar olduğumuzda TTK'ya 5 bin işçi alacağız. Kendi madenimiz ve insanımız var. Çalışıp üretip kazanacağız. Birilerine sizleri kul köle yapmayacağız. Biz yapıp biz üretecek, kazanacak ve halkça bölüşeceğiz. Biz çerez parasından halkı da yararlandıracağız. Sen Müslüman'san papayı bırak. Kendi halkının sorunlarını çöz. Kendi halkına bak. Nasıl yaşıyorlar. Sizi ve halkımızı sömürdüler. Dini alenen siyasete alet ettiler. Hiç bir zaman inancı siyasete alet etmedim. Herkesin düşüncesine saygım var. Bir kişi çıkıp inancını özgür ve yerine getiriyorsa önüne düşeceğim. Bu ülkede yoksul kimseyi bırakmayacağım. Benim sarayda, para ve pulda gözüm yok. Ben sadece ülkede huzur içinde yaşamak istiyorum."

YOLU, KÖPRÜYÜ HER GELEN HÜKÜMET YAPIYOR, ÖNEMLİ OLAN İŞSİZ VE YOKSULLARI DÜŞÜNMEK

Hükümetin her seferinde yol ve köprü yaptığına dair açıklamalar yaptığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu çalışmaları her hükümetin yaptığını, önemli olanın ise yoksul ve işsizlere çözüm bulunması olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "17 milyon yoksul var. 6 milyon işsiz var. Yol yapıyorlar, köprü yapıyorlar. Bunları yapmayan hükümet mi var? Önce işsizi, aşsızı yoksulu düşüneceksin. Altından klozet yaptılar. Eğer bu kadar israf olmasaydı her şey yoluna girebilirdi. Ben sizden birisiyim. Siz nasıl yaşıyorsanız ben de aynı şekilde yaşıyorum. Benim gemiciklerim yok. Akrabalarımın da yok. Bana annem derdi ki 'Oğlum siz doğru durun' derdi. Aynı şeyleri ben de çocuklarıma söylüyorum. 13 yılda işsizliği bitiremedi. 13 yılda bir çok yanlışları oldu. Ben onlar gibi 13 yıl istemiyorum. 4 yıl istiyorum. 4 yılda şanlı bayrağımın altında hiç bir ailede bir çocuk yatağa aç girmeyecek. 17 milyon yoksulumuz var. Hepsinin sorununu çözeceğiz. Ben 27.5 yılımı devlete verdim. Harcama nasıl yapılır bilirim. Kul hakkının ne kadar önemli olduğunu bilirim. Emekliye 2 maaş ikramiye, mazotu 1.5 lira, asgari ücreti 1500 lira yapacağım. Nasıl yapacaksın diyorlar. O kaçak sarayın musluklarını keseceğim ve oradan geleni halka vereceğim. Ben sabahın köründe oğluma telefon edip 'Paraları sıfırla' demeyeceğim. Benim bakanlarımın odalarında boy boy kasalar olmayacak. Ayakkabı kutularında dolarlar olmayacak."

Atama bekleyen öğretmenlere de seslenen Kılıçdaroğlu, "Öğretmenler atama bekliyor. 350 bin öğretmen. Hiç endişe etmeyin. Ferhat ile şirin buluştuğu gibi sizleri öğrencilerle buluşturacağım. Bir toplumun en temel kuralı öğretmendir. Öğretmensiz bir toplum düşünemiyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından madenci bareti takarak Zonguldak Milletvekili adayları ile birlikte halkı selamladı. TTK çalışanları Kılıçdaroğlu'na kömür den yapılan heykel hediye ederken, köylü kadınlar ise Kılıçdaroğlu'na çiçek ve çilek hediye etti.