34. Asya Olimpiyat Konseyi (OCA) Genel Kurulu Toplantısı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta yapılacak. Asya ve Okyanus ülke Ulusal Olimpiyat Komitesi üyelerinin katılacağı OCA Genel Kurul Toplantısı'nda, 2017 yılında Türkmenistan'ın ev sahipliğini yapacağı 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları'na yapılan hazırlıklar ele alınacak. Toplantıda kapsamında OCA İcra Kurulu ve Mali Kurulu toplantıları da düzenlenecek.

Toplantıya katılacak olan heyet, Aşkabat'ta yapılacak Asya Oyunları'na yapılan hazırlıklar, inşası devam eden spor tesislerinde yapılan çalışmalar ele alınacak.
OCA Genel Kurulu Toplantısı için Aşkabat'a 600 civarinde temsilci gelecek. 13 Eylül'de OCA Koordinasyon Komitesi Toplantısı, 14 Eylül'de OCA Mali Kurulu Toplantısı, 15 Eylül'de ise OCA Genel Kurulu toplantısı yapılacak.

34. OCA Genel Kurulu Toplantısı, Aşkabat'ta inşası devam eden Olimpiyat Köyü'nde yapılacak. Olimpiyat Köyü'nde 2017 yılında Aşkabat'ta yapılacak Asya Oyunları, 2016 yılında Brezilya'da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları, 2017'de Japonya'da yapılacak Kış Asya Olimpiyat Oyunları, 2018 yılında Endonezya'da yapılacak Asya Oyunları'nı tanıtan fuar organize edilecek.

2 sene sonra Aşkabat'ta yapılacak Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Asya Oyunları, Türkmenistan'ın ev sahipliğini yapacağı ilk uluslararası dev spor organizasyonu olacak. Bu oyunlara 45 Asya ve 17 Okyanus ülkelerden toplam 5 bin sporcu katılarak, 21 dalda 218 madalya için yarışacak.