Neziha Öksüz Anadolu Sağlık Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ayşegül Bağrıaçık, yaklaşık 1,5 yıl önce merkeze bağlı Fatih beldesinde akrabalarıyla birlikte tek saçma atan havalı tüfekle atış yaptı.
     Kızının atış yaptığını gören baba Mustafa Bağrıaçık, ''Hedefe bıraktığım biberi vurursan seni atıcılık kulübüne yollayacağım'' dedi.
     Baba Bağrıaçık kızını, hedefteki biberi vurarak atıcılıktaki başarısını göstermesi üzerine sözünde durarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atıcılık kulübüne yolladı.
     Babası ile girdiği iddiayı kazanan Ayşegül Bağrıaçık, o tarihten bu yana uzman eğiticiler eşliğinde atıcılık sporuna devam etti. Havalı tabancadaki kabiliyetiyle dikkatleri üzerinde çeken Bağrıaçık, Avcılık ve Atıcılık Federasyonu'nca 5-10 Ocak arasında Antalya'da düzenlenen Havalı Tabanca Türkiye Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde Türkiye birincisi oldu.
    
     -Atıcılığın ''altın kızı''-
    
     Kahramanmaraş'ta, atıcılığın ''altın kızı'' olarak nitelendirilen Bağrıaçık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atıcılık sporuna yeni başlamasına rağmen kısa sürede kendisini geliştirdiğini söyledi.
     İl Müdürlüğünde antrenörler eşliğinde teorik ve pratik eğitim aldığını aktaran Bağrıaçık, atıcılık sporunu çok sevdiğini ve Türkiye'ye madalyalar getirmek istediğini dile getirdi.
     Kadın olarak atıcılık sporuyla ilgilenmesinin yadırganmadığına dikkati çeken Bağrıaçık, ''Bu spora henüz yeni başlamama rağmen hedeflerim oldukça büyük. Elde ettiğim başarı beni daha da kamçılıyor. Amacım önce Türkiye başarılar elde edip, ardından da uluslararası müsabakalarda Türk bayrağını dalgalandırmak'' diye konuştu.
     Son olarak Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nca Antalya'da düzenlenen müsabakada yıldızlar kategorisinde 364 puanla Türkiye şampiyonu olduğunu ifade eden Bağrıaçık, Türkiye rekorunun 365 puanla kırıldığını anımsatarak, yakın bir zamanda bu rekoru da kıracağına inandığını kaydetti.
    
     -''Amacımız olimpiyatlara sporcu yetiştirmek''-
    
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı da, Ayşegül Bağrıaçık'ın yetenekli bir sporcu olduğunu ifade etti.
     Başarıların çalışılarak kazanıldığını belirten Kabakçı, şunları kaydetti:
     ''Kendisi kısa sürede önemli başarı kazandı. Ama bunun için de çok çalıştı. Çocuklarımız imkan verildiğinde bunun karşılığını verebiliyorlar. Bizler de sporcularımıza her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Bu anlamda atış poligonumuzu sporcularımızın hizmetine sunduk. Gelen talepler de bizleri memnun ediyor. Asıl amacımız olimpiyatlara sporcu yetiştirmek. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyoruz.'