Spor Toto Süper Lig’in dördüncü haftasında sahasında Gençlebirliği ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından konuşan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Bu şartlar altında kaybetmeden ayrılmak bizim için çok sevindirici olmasa da kötü de bir sonuç değil” dedi.
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 1-1 biten maçın ardından yaptığı değerlendirmeye maçın saatiyle ilgili TFF’ye sitem ederek başladı. Kocaman, “Bu maç belki 7 buçuk 8 gibi oynayabilirdi. Önce TFF’ye maç düzenlemesini yapanlara söylemek lazım. Gün demiyorum bazı takımlar gün istiyorlar. Bu yoğun trafikte Avrupa kupalarında çok takım oynarken bir taraftan televizyon saatleri bir taraftan Avrupa Ligi’ndeki çok fazla takım olmasından doğan kaos, bunları yerleştirmek kolay olmayabilir ama en azından bu safhada bunu yaşayarak Konyaspor’da öğrenecek, hep beraber öğreneceğiz. Bu safhada özellikle bu kadar ağır maçlardan sonra 3 saatlik süreç dahi biraz daha belki yüzde 1’de olsa toparlanmaya neden olabiliyor. Biraz daha özen gösterilmesi Osmanlıspor için de bizim için de iyi olacak” diye konuştu.
"İşleri bozan en önemli şey yediğimiz gol oldu"
İlk yarıda Atiker Konyaspor’da Shaktar Donetsk maçının belirtilerinin tamamen gözüktüğünü ifade eden Kocaman, “Sadece 120 kilometre koşan bir takımdan kalan 7 oyuncu değildi bugün. Aynı zamanda özellikle zihinsel olarak da çok yıpratıyor. Avrupa kupalarındaki maçlardan sonra dolayısıyla üçüncü gün oynanan maçta bunun izleri görünüyor. Bugün çok net bir şekilde gözüktü. İlk yarı hamle zamanlaması ve enerjisi düşük bir takımımız vardı. Oyun temposunun da düşük olması bizim işimize geldi. Çünkü maçı biraz daha bu tempo düşüklüğünde uzatabilirsek bizi oyununun içinde tutacaktı. Ancak işleri bozan en önemli şey yediğimiz gol oldu. Buna pek reaksiyon da gösteremedik. İlk yarıda oyunla ilgili olumlu anlamda söylenecek bir şey yok. Belki tek olumlu şey skorun artmaması oldu. Devre bize çok yardım etti doğrusunu söylemek gerekirse. Gençlerbirliği’nin sert oyununu aşmak çok zordu. Bunu aşmanın tek yolu kendi kimliğimize dönmemiz gerekiyordu. Bu kolay değildi ama bunu başardık. İkinci yarı ise belki sezonun en güzel oyunlarından bir tanesi oldu iki takım adına. Her şeyi denedik olmayacağını düşündüğümüz anda gelen bir şans golü oldu bizim için. Bir anda oyunun şeklini tamamen değiştirdi. Takıma büyük bir moral verdi. Arka arkaya çok net diyebileceğimiz iki tane pozisyon harcadık. Kazansaydık tabi ki çok mutlu olacaktık. Ancak bu şartlar altında kaybetmeden ayrılmak bizim için çok sevindirici olmasa da kötü de bir sonuç değil. İlerleyen günlere hem takımın kendini tartması hem de bizim takımı değerlendirmemiz açısından önemli şeyler kattığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı" ifadelerini kullandı.