Türkiye’nin ev sahipliğindeki '2015 Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası' 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde Mersin’de yapılacak.


31 Ekim-2 Kasım tarihlerinde Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan Avrupa Atletizm Birliği (EAA) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda alınan kararla, Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek 5 organizasyondan birisi olan 2015 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Mersin'de gerçkleştirilecek.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun ortaklaşa düzenleyeceği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda yapılacak kupanın hazırlık toplantısı yapıldı.

Radisson Blu Oteli Toplantı Salonu’undaki toplantıya Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Ahmet Tarakçı, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Koordinatörü Yasemin Bakıcı, Avrupa Atletizm Birliği (EAA) teknik delege Antonio Costa, Avrupa Atletizm Birliği (EAA) proje şefi Vadim Nigmatov, Mersin Büyükşehir Belediyesi spor daire başkanlığı ar-ge organizasyon sorumlusu Suat Özdal, Fenerbahçe spor kulübü Atletizm şube kaptanı Gürsel Özyurt, Nevin Yanıt Atletizm Pisti tesis amiri Cüneyt Yüksel ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor birimi şefi Emine Toros katıldı.
Kupanın hazırlık toplantısında lojistik, organizasyon ve teknik konular konuşulurken, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Nevin Yanıt, kupaya 10 Ülke, 15 kulüp ve 350 sporcu ile 150 teknik delege katılacağını kaydetti. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda, bu yıl kadınlarda Fenerbahçe Spor Kulübü, erkeklerde ise ENKA Spor Kulübü'nün ülkemizi temsil edeceği bildirildi.

Öte yandan Avrupa Atletizm Birliği (EAA) Yönetim Kurulu'nun 31 Ekim-2 Kasım tarihlerinde aldığı karara göre 2016 Avrupa 10 Bin Metre Kupası ile 2015, 2016 ve 2017 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası organizasyonları Mersin'de, 2015 Gençler Avrupa Şampiyon Kulüpler A Grubu müsabakaları ise İstanbul'un ev sahipliğinde yapılacak.