Türkiye Atletizm Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından 10 Mayıs'ta düzenlenecek olan İstanbul Çocuk Maratonu’na katılacak.

Türkiye’de atletizm sporunun evrensel düzeyde gelişimini sağlamak, atletizm kültürünü geliştirmek, atletizme katkı sağlayacak organizasyon, eğitim ve etkinlikleri yapmak amacıyla kurulan ve faaliyetlerini sürdüren Türkiye Atletizm Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, Spor A.Ş tarafından 10 Mayıs tarihinde Maltepe Sahil Şehir Parkı’nda düzenlenecek olan İstanbul Çocuk Maratonu’nda yapacağı eğlenceli etkinliklerle çocukları atletizm ile tanıştıracak.

Çocuk Maratonu etkinlik alanında Türkiye Atletizm Federasyonu alanı ile yan yana kurulacak Türkiye Atletizm Vakfı alanında; start ve finiş (çıkış ve varış) deneyim stantları, Türkiye Atletizm Tarihi standı ve Türkiye Atletizm Vakfı standı yer alacak. Dünya Atletizm Günü nedeniyle de düzenlenen Çocuk Maratonu’na katılacak olan çocuklara Türkiye Atletizm Vakfı start ve finiş standında takozdan çıkış yapma ve finiş ipini göğüsleme heyecanını deneyimletecek.

Türkiye Atletizm Vakfı Standı’nda ailelere ve atletizm severlere atletizm ile ilgili bilgiler verilecek. Ayrıca ünlü karikatürist Oğuz Gürel de minik atletlerin karikatürlerini çizecek. Atletizm Tarihi Standı’nda ise atletizm sporunun ülkemizdeki gelişimini ve geçmiş yıllarda milli atletlerin kullandığı forma ve eşofmanları sergilenecek.

Türkiye Atletizm Vakfı, fotoğraf etkinliğiyle birlikte çocukların bu unutulmaz günde diledikleri gibi fotoğraf çektirmelerini de sağlayacak.

5 BİN ÇOCUK KATILACAK

Çocuklara birinci, ikinci ya da üçüncü olmanın değil spor kültürü ve maraton bilinci kazanmanın önemi anlatmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenecek olan 'Çocuk Maratonu' 10 Mayıs tarihinde düzenlenecek.

İstanbul Maltepe Sahil Şehir Parkı’nda yer alacak olan etkinlik, 10.00-15.00 saatleri arasında yapılacak.