Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, dopingle mücadelenin üzerinde kararlılıkla durduklarını belirterek, 2013'te alınan 398 numunenin yüzde 12'si dopingli çıkarken, geçen sezon alınan bin 42 numuneden şu ana kadar sıfır rakamıyla gidiyoruz, inşallah böyle devam edecek dedi.

Çintimar, AA muhabirine, 2013'te yaşanan "doping skandalları" nedeniyle federasyonun istifasının ardından göreve geldiklerini, dopingle ciddi anlamda mücadeleye başladıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın dopinge "sıfır tolerans" söylemi ve talimatıyla federasyon olarak bu konunun üzerinde kararlılıkla durduklarını aktaran Çintimar, çalışmaların meyvelerini verdiğini ifade etti.

Bu kapsamda sporcuları, ailelerini, kulüplerini, antrenörlerini ve menajerlerini bilgilendirdiklerini ve eğitim seminerleri düzenlediklerini vurgulayan Çintimar, şöyle konuştu:

"Doping almadan dünyadaki başarımızı nasıl artıracağımızla alakalı ciddi çalışma yaparak belirli seviyeye geldik. 2013'te alınan 398 numunenin yüzde 12'si dopingli çıkarken, geçen sezon alınan bin 42 numuneden şu ana kadar sıfır rakamıyla gidiyoruz, inşallah böyle devam edecek. Sporcularımız, son Avrupa Kros Şampiyonası'nda cumhuriyet tarihinin en büyük başarısını aldı. Bu müsabakada tüm çocuklarımız tertemiz yarıştı ve gördük ki bu, dopingsiz de oluyor, çalışmayla oluyor. Ama çalışırken çocuklarımıza katkı sağlamamız gerekiyor. Milli takım kamplarımızda doktorumuz, masörümüz, fizyoterapistimiz, psikoloğumuz, sosyoloğumuz her şey olunca çocuklarımızın ilaca ihtiyacı kalmıyor."

Çintimar, federasyon olarak fizyoterapistlerini İsveç ve Bulgaristan'dan, doktoru ise Ukrayna'dan getirdiklerini aktararak, şu an ciddi ve hızlı bir şekilde ilerlediklerini kaydetti.

Daha da başarılı olmak için çalıştıklarını vurgulayan Çintimar, "Şu an 2016 Rio Olimpiyatları'na ciddi bir kadro ile hazırlanıyoruz. Bunun yanında 2020 için aday adayı kadromuzu da oluşturmuş durumdayız" dedi.

Çintimar, geçen yıl uluslararası madalya sıralamasında üçüncü olduklarını belirterek, bu yıldan itibaren atletizmin birinci sırada yer alması gerektiğini sözlerine ekledi.