UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Fenerbahçe'nin rakibi Atromitos Atina Teknik Direktörü Mihalis Grigoriu (Michalis Grigoriou), Fenerbahçe'nin tur için kesinlikle favori olduğunu söyledi.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında 20 Ağustos'da Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Atromitos Atina'da teknik direktör Mihalis Grigoriu ve takım kaptanı Sokratis Fidanidis Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'den çekindiklerini gizlemeyen antrenör Grigoriu, "Fenerbahçe ile karşılaşmak bizim için büyük bir onur ve mutluluk kaynağı. Bu çiftte favori olan kesinlikle Fenerbahçe. Özellikle bu yıl milyonlarca yatırım yaptı. Çok önemli futbolcular getirdi. İşimizin çok zor olduğunu biliyoruz. Ancak bizim de hayallerimiz var. Her iki maçta da rekabetçi olmak istiyoruz." dedi.

Takım olarak henüz hazır olmadıklarını da belirten Yunan teknik adam, "Fenerbahçe'nin sahip olduğu futbolcular hem kabiliyetli hem de kişisel becerilere sahipler. Ancak gelecek Perşembe'ye kadar rakibimizi daha iyi analiz edebilmek için zamanımız olacak." diye konuştu.

Yunan liginde görev yapan Pereira'nın kendileri için bir dezavantaja dönüşeceğinin de altını çizen Grigoriu, Fenerbahçe'ye karşı taraftar, yönetim ve başkan için mücadele edeceklerini kaydetti.

"BU MAÇ BİR MEYDAN OKUMA"

Yunan teknik adam çok güçlü bir rakiple karşılaşacaklarını ve bunun her şeyden önce Atromitos takımı için bir meydan okuma olduğunu belirterek, "Takımımız, taraftarımız, başkan, yönetim ve hepimiz için bu bir meydan okuma. Her şeyden önce futbolcular için bir meydan okuma." şeklinde konuştu.

'İsveç ekibi AIK'a karşı 2 galibiyet alarak Ferebahçe'nin rakibi oldunuz. Bu size cesaret ve özgüven kazandırdı mı?' sorusuna Grigoriu, "Sadece Fenerbahçe ile oynayacağımız 2 maç için değil bize daha fazla çalışmak ve bunu bütün yıla yaymak adına yeni doneler verdi. Biz bütün yıl için çalışıyoruz. Bir kez daha vurguluyorum daha hazırlık devresindeyiz. Muhtemelen Fenerbahçe bizden daha hazırdır. Çünkü onlarda lig başlıyor. Bizde ise daha liglerin başlamasına çok zaman var." şeklinde cevap verdi.

"BİZİMDE HAYALLERİMİZ VAR"

Her takımın hayalleri olduğunu kaydeden Grigoriu, "Bütün takımların hayalleri var. Bizim de öyle. Hem kaliteli hem de tecrübeli diyebileceğim futbolculardan oluşan bir takımımız var. Fenerbahçe ile karşılaşmak bizim için mutluluk sebebi olacak." diye konuştu.

"TARAFTARLAR GERGİNLİK ÇIKARMAZ"

'Taraftarlar arasında bir gerginlik olabilir diye çekiniyor musunuz?' sorusuna ise Yunan teknik adam şöyle cevap verdi:

"İki maçta da seyirciler arasında bir sorun olmamasını umuyorum. Problem olması için bir neden de yok zaten. Bundan önce Yunan ve Türk takımları arasında çok sayıda maç oynandı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. İki ülke ilişkilerinin özellikle de spor ve futbol alanında yeni bir aşamaya geçtiğini düşünüyorum."

'Atromitos, Fenerbahçe'nin de kurulduğu Kadıköy'den (Rumca Halkidona) göç eden Rumlar'ın 1923 yılında Atina'da kurdukları ve tıpkı Fenerbahçe gibi 'sarı lacivert' renklere sahip Halkidona takımıyla birleşmesinden oluşmuş bir kulüp. Özel bir anlamı var mı?' sorusuna ise Grigoriu, "Gerçekten hem ilginç hem de mesaj yüklü bir rastlantı. Sembolik önemi de ayrıca değerli. Fenerbahçe gibi Atromitos da çok tarihi geçmişi olan bir takım. Zannediyorum her iki takım taraftarı ve bizler için çok değerli iki maç olacak." yorumunda bulundu.

SOKRATİS FİDANİS: KARŞIMIZDA ÇOK BÜYÜK DEVASA BİR KULÜP VAR

Öte yandan Atromitos takım kaptanı ve defansın bel kemiği Sokratis Fidanidis ise Fenerbahçe'ye karşı oynayacakları için onur duyacakları söyledi. Takım olarak ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koyacaklarını belirten Fidanidis, "Karşımızda çok önemli futbolculardan kurulu devasa bir kulübün olduğunu biliyoruz. Böyle maçlar oynamak bizim için mutluluk sebebi. Bu maçlar sebebiyle hem takım hem de kişisel olarak tur atlama imkanı yakalamak önemli. Kalan günler içerisinde olabildiğince iyi hazırlanarak bu maçlarda en iyisini yapmaya çalışacağız." diye konuştu.

'Fererbahçe bütçesi büyük olan bir takım. Onlara karşı hangi konulara ağırlık vereceksiniz?' sorusuna Sokratis, "Bizim takım olarak nasıl hazırlanacağımız önemli. Rakip takımın nasıl mücadele ettiklerini analiz ediyoruz. Üzerinde çalışıyoruz. Daha önce söylediğim gibi bu maçlarda en iyi sonuç için takımımızı hazırlamaya çalışıyoruz. Paralar rol oynamıyor. Sahada onbire onbir mücadele ediyoruz. Maç 0-0 başlıyor. Biz derli toplu ve bir bütün olarak hem defansta hem de hücumda 90 dakika mücadele vermeliyiz." diye cevap verdi.

Böyle büyük maçlarda oynamanın da bir onur olduğunu kaydeden kaptan, "Kulüp olarak bize büyüme imkanı veriyor. Bu tip maçlardan sadece kazançlı çıkabilirsiniz. Sahada elimizden gelenin en iyisini vermek için çalışacağız." dedi.

Son olarak 'AIK maçı size özgüven aşıladı mı?' sorusunu cevaplayan Sokratis, şöyle cevap verdi: "AIK maçlarında tur atlamaya hasret kaldığımızı gösterdik. AIK maçı öncesi çoğu kişi çok zor bir kura olduğunu ifade ediyordu. Sahada hangi rakip olursa olsun galibiyet için mücadele ettiğimizi önceki yıllarda da gösterdik. Fererbahçe ile ilk maçı çok iyi olduğumuzu gösterdiğimiz evimizde oynayacağız. Başladığımız bir galibiyet serisi var. Bunu korumak istiyoruz."