Atromitos Teknik Direktörü Michalis Grigoriou (Mihalis Grigoriu), Atina'da bugün akşam oynanacak UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçı öncesi oyuncusu Stefano Napoleoni ile bir basın toplantısı düzenledi.

'İKİ MAÇA DA ÖNEM VERİYORUZ'

Fenerbahçe ile oynayacakları maçtan büyük bir mutluluk duyacaklarını söyleyen Grigoriou, "Bizim için Fenerbahçe ile oynayacağımız maç büyük bir meydan okuma ve mutluluk. AIK'i geçtikten sonra daha iyi bir kura arzu ederdik. Ancak daha önce bu kadar büyük bir rakibi burada ağırlamayan Atromitos olarak Fenerbahçe'yi Peristeri Stadı'nda ağırlamaktan mutluyuz. Hedefimiz ilki yarından (bugün) başlayarak her iki maça da önem vermektir." şeklinde konuştu.

"Evinizde kaybetmeniz durumunda bu ne anlama gelecek" şeklindeki bir soruya Grigoriu, "Her ne sonuç alırsak alalım, takımım İstanbul'a turist olarak gitmeyecek. Oyuncularıma güvenim var. Turu geçmek için her şeyi yapacaklardır. Hazırlıkların başından beri oyuncular çok arzulu. Bu maçta favori var ama bizim için daha yükseği var ve bu mücadelede rekabetçi olacağız." ifadelerini kullandı.

'HEDEFİMİZ GOL ATMAK'

Başarılı olmaları için iki şeye 'etkili olabilmek ve rakibin iyi gününde olmaması'na ihtiyaçları bulunduğunu vurgulayan Yunan antrenör, "Umarım böyle olacaktır. Akılcı oyun dışında çok fazla taktik de gerekli. Rakibimizi analiz ettik. 90 dakika boyunca biri diğeri için fedakarlık yapsın ve takım olarak bu ortaya çıksın. Hedefimiz gol atmak. Orta sahası çok iyi olan Fenerbahçe'ye gol atma yollarını bulmamız lazım." dedi.

Grigoriu, Van Persi, Fernandao, Bruno Alves, Nani gibi oyunculardan çekindiğini belirtti.

NAPOLEONİ: HAYALİMİZ TURU GEÇMEK

Golcü Napoleoni ise "Hangi rakip ile oynadığımızın farkındayım. İki maçta da onlara saygımız var. Ancak korkmuyoruz. İyi hazırlandık. İstediğimizi başarmak için hazırız." diye konuştu.

Atromitos'ta teknik direktörün değişmesi ile birlikte farklı bir hava yakaladıklarını belirten Napoleoni, "Yeni oyuncular da geldi. Aynı hedefimiz var. Bu yıl başladığımız gibi devam etmek istiyoruz. Bir aileyiz. Hayalimiz turu geçmek. Onlarda 11 kişi biz de 11 kişi." şeklinde konuştu.

Maç sonucuna ilişkin yorumu sorulması üzerine golcu futbolcu, " (Gülerek) 5-0. Şaka şaka. Ne diyebilirim. Oynamaya çıkıyoruz. En iyisi ikinci maçta işimize yaracak bir skor almak." ifadelerini kullandı.

Atromitos, dün akşam yapılan antrenmanın ardından maç saatini beklemeye çekildi.