İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Avrupa kupalarına katılabilmek için bu kazanmak istediklerini ama olmadığını söyledi.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 29. haftasında kendi evinde Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldıkları maç sonrası açıklamalarda bulundu. Avcı, "Biz ilk 45 dakika top bizdeyken saha içerisinde doğru problemler çözdük. Kaçırdığımız ve girdiğimiz pozisyonlar var. Maçın ilk 45 dakikalık bölümünde rakibe uzak kalarak orta sahada, kenar oyuncularını oyuna sokmalarına yardımcı olduk ve onlara uzak kalarak oyunu kontrol edemedik ama topun bizde olduğu bölümde, sabırlı olduk ve ikinci yarı itibariyle de daha öne çıktık. İkinci 45 dakikada bireysel bir hatadan gol yedik. Arkasından oyuna döndük ve golü de bulduk. Sonrasında da adım adım rakibi rahatsız ettik. Kazanmak istiyorduk, özellikle Avrupa kupaları için ama bugün iyi bir takıma karşı oynadık. Kazanabilirdik. Fırsatlar da elimize geçti ama müsabaka berabere bitti. 48 puan olduk. Rakiplerimizi bekleyeceğiz. Bundan sonra kazanarak devam etmek istiyoruz." diye konuştu.

Yalçın’ın hatasıyla yedikleri golün sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, "Yalçın’dan seken topta gol yedik. Epureanu’nun önünde de kaldı ama konsantrasyon eksikliğinden mi bilemiyorum top sekti ve daha sonra Mori vurdu, golü yedik. Kademe konusunda seyredip karar vermek daha doğru olur. Bizim de direkten dönen topumuz var. Mahmut bizim alt yapımızdan, Volkan da genç takımdan beraber olduğum bir futbolcu. Hem oyuncu adına hem de oyun adına gelişim gösteriyoruz. Rotman gibi Sedat gibi oyuncu seçeneğimiz de var. Mahmut kendini geliştirdi. Daha da geliştirecek." açıklamasını yaptı.

Hafta içi bir gazetede Fenerbahçe ile ilgili görüşleri çıkan Avcı, bu haberi yalanladı. "Böyle bir şey yok" diyen tecrübeli teknik adam, "Avrupa için yarışan bir takımın teknik direktörüyüm. Fenerbahçe ile de maçımız var. Bu şekilde bir yorum yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Yarış devam ediyor. Herkese başarılar diliyorum." dedi.