Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Avrupa kupalarında ulaşılabilir hedefin 'gruplar' olduğunu söyledi.

Tarihinde ilk defa Avrupa kupalarına katılma başarısını gösteren Medipol Başakşehir'de AZ Alkmaar hazırlıkları sürüyor. İdman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Abdullah Avcı, ilk defa bir Avrupa macerasına katıldıklarını kaydetti.

Klasik bir Hollanda futbolu ile karşılaşacaklarını belirten Avcı, şöyle konuştu: "Sahada düzenleri olan bir takım. Hücum opsiyonları var, savunmada ve merkezde bir takım boşlukları var ama. İki tane eşdeğerde birbirine yakın takım karşılaşacak. Oyun içindeki kırılma anları belirleyecek diye düşünüyorum. İyi hazırlandık. Avrupa tecrübesi olan bir takım. Bizim içimizde de tecrübesi olan oyuncular var ama bu anlamda ilk defa böyle bir kulvara çıkıyoruz. Geçen sene basitten başlamıştık şimdi zordan başlıyoruz. Bizim ulaşılabilir hedefimiz gruba kalabilmek çok önemli bir müsabaka umarım bunun karşılığını alırız. Bizim bugün 23-24 oyuncumuzda top bizdeyken ve top rakipteyken neler yapması gerektiğini son derece iyi biliyor. Sahada bir doğru fotoğrafımız var. Bu sistemi ne ben ne oyuncu grubu oluşturdu. Sistem bizi buraya taşıdı. Oyun takımıyla biz bir yerlere geldik. Bugün futbolda olması gereken bu. Şu an ki hedefimiz oyun kalitemizi nasıl arttırabiliriz. Onun için bireysel performanslar son derece önemli."

2018 Dünya Kupası kuraları için ise yorum yapmayan Avcı, millilere başarılar diledi.

BAŞAKŞEHİRLİ FUTBOLCULAR: ZORLU BİR RAKİP İLE KARŞILAŞACAĞIZ

Turuncu lacivertli oyuncu Sokol Cikalleshi ise "Biz zaten takım olarak AZ Alkmaar'ın iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Özellikle son 2-3 haftada maça çok iyi hazırlanıyoruz. Gerekli tüm önemleri aldık. Takım olarak Alkmaar maçına hazır olduğumuzu söyleyebilirim." dedi.

Takımın önemli oyuncularından Cenk Ahmet Alkılıç da zorlu bir rakibe karşı mücadele edeceklerini belirterek, şunları kaydetti: "Güzel bir kamp dönemi geçirdik. Her şey çok iyi geçti. 5 tane de çok ciddi rakiple hazırlık maçı oynadık. Kendimize güveniyoruz ve hiçbir rakipten çekincemiz yok. Sonuçta 11’e 11 oynanan bir oyun. Oradan avantajlı bir skorla İstanbul’a dönmeyi düşünüyoruz. Kamp boyunca zorlu hazırlık maçları yaptık. Güzel sonuçlarda aldık. Belirli bir sistemimiz var. Hocamızın dediği şeyleri yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bunda Az Alkmaar maçında gösterip avantajlı bir şekilde dönmek istiyoruz. Geçen sene takımımız ligi güzel bir yerde bitirdi. O başarıyı egale edip daha iyi başarılar elde etmeliyiz. Bunun içinde potansiyelimiz var, iyi oyuncularımız var. Kendimize güveniyoruz ve her şeyi başarabilecek bir takıma sahibiz."

Medipol Başakşehir, 30 Temmuz Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme ilk maçında AZ Alkmaar ile oynayacağı karşılaşma için yarın sabah saatlerinde Hollanda'ya gidecek.