KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu 11. maçında, sahalarında Fransa'nın Bourges Basket takımını yenerek, üst tur şanslarını devam ettirdiklerini söyledi.

Avcı, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, taraftarları önünde galip gelerek, onları mutlu etmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Üst düzey performans ortaya koyarak, maçı kazanmayı başardıklarını vurgulayan Avcı, şöyle devam etti:

"Bizim için 'tamam mı devam mı' maçıydı.  Avrupa Ligi'nde üst tur umutlarımızı devam ettirebilmemiz için kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. Kaybetseydik bu sezon Avrupa Ligi defterini  kapatıyorduk. Bourges Basket maçını kazanarak üst tur şansımızı devam ettirdik. Bu grupta iki basit maç kaybederek kendimiz şansımızı zora sokmuştuk. Şimdi de de telafi etmek için uğraşıyoruz. Birinci ayağı hallettik, önemli ikinci ayağı var. İtalya'ya deplasmana gideceğiz yüzde yüz kazanmamız gerekiyor. Bence yapabilecek potansiyelimiz var."

Taraftarlara karşılaşmadaki desteklerinden dolayı teşekkür eden Avcı, "Bugün taraftarımız da çok iyiydi, evimizde kendimizi çok rahat hissediyoruz" diye konuştu.

- Bourges Basket cephesi

Bourges Basket Başantrenörü Valerie Garnier ise kazanmayı çok istedikleri bir maçtan mağlup ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Abdullah Gül Üniversitesi'ni galibiyetten dolayı tebrik eden Garnier, "Buraya kazanmak için gelmiştik ama maalesef başaramadık. Rakibimiz çok iyi oynadı. Oyuncularım da iyi mücadele ortaya koydu, Maçın bazı bölümlerinde hatalar yaptık. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Abdullah Gül Üniversitesi'ne bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" dedi.