Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu tarafından Hollanda'nın Arnhem kentinde organize edilen Challange Kupası'nda üçüncü olarak büyük bir başarıya imza atan Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK) Yalova'da coşkuyla karşılandı.

Challange Kupası’nda mücadele eden ve Oldham Owls takımını 73-70 yenerek adını Avrupa'nın en iyi takımları arasına yazdıran Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nü karşılamaya Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Özel İdare Başkanı Yaşar Demirel, Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve vatandaşlar katıldı.

Duygularını aktaran ve üçüncülüğün büyük bir mutluluk olduğunu belirten Yalova Ortopedikler Spor Kulübü'nün genç oyuncusu Hamza Sarıyıldız, "Gerçekten zorlu bir turnuvaydı. Tüm rakiplerimizi yenerek Avrupa'da üçüncü olmayı başardık. Müthiş bir duygu. Bu sadece bizim değil Yalova'nın başarısıdır inşallah devamı gelecek." diye konuştu.

Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Başkanı Alpaslan Erkoç ise yaptığı açıklamada, "Şuanda yaşadığım mutluluk ve huzur kelimelerle anlatılamaz. Küçük bir şehir takımının dört beş insanın desteği ile Avrupa'yı sallaması önemli bir başarıdır. Avrupa'nın en iyi sekiz takımından biri olup diğer altı rakibi eleyip Avrupa üçüncüsü olmak bizim için büyük bir mutluluk .İnşallah engelli kardeşlerimizle birlikte Galatasaray ve Beşiktaş'ın ardından Avrupa kupası kaldıran kent olarak tarihe geçmek istiyoruz." dedi.