Avrupa’nın önemli golf merkezlerinden biri olan Belek, 17-20 Mayıs tarihlerinde Avrupa’nın en iyi kadın golfçülerini ağırlayacak.

Dünyanın farklı yerlerinde düzenlenen ve Avrupa’nın en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen Ladies European Tour (LET)’in, Türkiye ayağı 7. Ladies Open, 32 ülkeden 126 profesyonel kadın golfçunun katılması bekleniyor. Turnuvada toplamda 500 bin Euro para ödülü dağıtılacak.

Antalya’nın Serik ilçesindeki Belek turizm bölgesindeki Carya Golf Kulübü’nde yapılacak olan turnuvaya İngiltere’nin en iyi kadın golfçüsü Laura Davies, Ladies Open 2014 şampiyonu Valentine Derrey, 2013 şampiyonu Güney Afrikalı Lee Anne Pace, 2012 ve 2011 şampiyonu Hollandalı Christel Boeljon, 2010 şampiyonu İngiliz Melissa Reid, İspanyalı Carlota Ciganda, Alman Leigh Whittaker ve İngiltereli Charley Hull gibi birçok uluslararası golfçü yer alacak.

Turnuvanın tanıtım toplantısında konuşan Regnum Carya Golf Spa Resort Hotel’in sahibi Başkan Fikret Öztürk, turnuvanın ülke turizminde katkı sağlaması açısından büyük bir önem arz ettiğini söyledi. Turnuvanın para ödülü açısından en iyiler arasında yer aldığını belirtti.

Tüm yıl boyunca sürecek olan LET turnuvası; Yeni Zelanda, Çin, Fas, Fransa, Hollanda, İngiltere, İskoçya, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Almanya, Hindistan, Güney Afrika ve Japonya’da oynanarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde son bulacak.