Şubat ayında Avustralya’dan başlayan, Ladies European Tour- Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye ayağı Ladies Open 17 – 20 Mayıs 2015 tarihlerinde Antalya-Belek Carya Golf Kulübü’nde gerçekleşecek. 16 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek turnuvada ise iş ve cemiyet camiasından önemli isimler bir araya gelecek.

Dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve Avrupa’nın en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen Ladies European Tour’un (LET), Türkiye ayağı 7. Ladies Open, 32 ülkeden 126 profesyonel kadın golfçünün katılımıyla 17–20 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleşecek. Bu yıl turnuvada toplamda 500 bin Euro para ödülü dağıtılacak.

Mineks International ve Regnum Carya Golf & Spa Resort organizatörlüğünde yürütülen Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye ayağı, her yıl Carya Golf Kulübü ve National Golf Kulübü’nde dönüşümlü olarak düzenlenecek.

Dünya çapında 80 turnuva kazanan, İngiltere’nin en iyi kadın golfçusu Laura Davies’in de yer alacağı 2015 Ladies Open’da 2014 şampiyonu Valentine Derrey, 2013 şampiyonu Güney Afrikalı Lee Anne Pace, 2012 ve 2011 şampiyonu Hollandalı Christel boeljon, 2010 şampiyonu İngiliz Melissa Reid, İspanyalı Carlota Ciganda, Alman Leigh Whittaker ve İngiltere’nin yükselen starı Charley Hull gibi birçok uluslararası golfçu yer alacak.

Tüm yıl boyunca sürecek turnuva; Yeni Zelanda, Çin, Fas, Fransa, Hollanda, İngiltere, İskoçya, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Almanya, Hindistan, Güney Afrika ve Japonya’da oynanarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde son bulacak.

GÖKTUNA: BİZİM ARZUMUZ LADİES OPEN’IN ULUSLARARASI BİR SPOR ORGANİZASYONU OLARAK BÜYÜMESİDİR

Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye'nin marka değerini artırıcı öneme sahip bir turnuva olduğunu belirten Mineks International ve National Golf Kulübü Başkanı Bülent Göktuna, "Dünyanın en iyi golfçüleri burada mücadele ediyor. Düzenlenen turnuvalarla Türkiye'de golfü tanıttık ve büyüttük." dedi.

Bu yıl geleneksel 'Sunday Finish' (Pazar bitişi) geleneğinin dışında kalarak turnuvanın 20 Mayıs Çarşamba günü tamamlanacağını belirten Göktuna, "Wednesday Finish’leri (Çarşamba bitişi) herkes için eşsiz olup dünya çapında da çok büyük bir izleyici kitlesine sahiptir. Bu yıl turnuva, Sunday Finish geleneğinin dışında kalarak Skysport ve Golf Channel gibi dünya kanallarında geniş çaplı canlı yayın imkanı bulacak ve bu yayınlar 50 ülkede izlenecek. Bu uygulama, taraftar profilinin geleneksel golf taraftarının ötesine taşınmasını ve günümüzde hafta sonlarını birçok sporla uğraşarak geçiren kitlelerin golfe odaklanmasını sağlayacak. Bizim arzumuz, Ladies Open’ın gelişmeye devam edip, uluslararası bir spor organizasyonu olarak büyümesidir." dedi.

Bugün, bölgedeki tüm sahaların dolu olduğunu, 16 golf sahasının yetersiz kaldığına dikkat çeken ve Belek Bölgesi’nin 50 golf sahasını daha kaldırabileceğini vurgulayan Göktuna, ülkemizdeki sahaların Avrupa ülkelerindeki sahalardan çok daha iyi olduğunu fakat bu sahaların sayısını artırmaları gerektiğini dile getirdi.

ÖZTÜRK: TURNUVA ÜLKEMİZİN ULUSLARARASI ARENADA BİLİNİRLİĞİNİ ARTTIRIYOR

Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası gibi dünyanın en prestijli müsabakalarından birinin Türkiye ayağı organizasyonunu üstlenmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Regnum Carya Golf Spa Resort Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Şafak Öztürk ise yaptığı açıklamada, "Turnuva ülkemizin uluslararası arenada bilinirliğini arttırıyor. Aynı zamanda kaliteli golf tesisleriyle tanınan Belek’in dünya çapında tanıtımını sağlıyor." dedi.

Golfün bir statü ve kalite simgesi olduğunu dile getiren Öztürk, "Golf, destinasyondaki diğer ürünlerin imajını da destekliyor. Golf sporu sayesinde gelir seviyesi yüksek olan turist Türkiye’ye geliyor. Gelen turist Business Class uçuyor, oteller daha kaliteli hizmet vermeye başlıyor, otel dolulukları artıyor. Böylece ülke ve bölge ekonomisine de büyük katkı yaratıyor. Bu anlamda; Belek’in dünya çapında tanınmış seçkin bir golf destinasyonu olarak bilinirliğinin arttırılması ve Antalya'da golf sahası yapılabilecek geniş alanların değerlendirilmesi gerekiyor." dedi.

Öztürk, yurtdışından Antalya’ya direkt uçak seferlerinin konulmasının bölgeyi daha tercih edilir hale getireceğini de sözlerine ekledi.

Göktuna ve Öztürk ortak görüş olarak açıkladıkları çalışmalarıyla ilgili olarak ise "Bu yıl 7.'sini gerçekleştirdiğimiz Ladies Open’ı istikrarlı ve başarılı şekilde sürdürmenin haklı gurunu yaşıyoruz." diyerek, şöyle devam ettiler:

"Artık çıtamızı daha yükselterek bayan golfündeki en büyük ve prestijli etkinlik olan The Solheim Cup’a 2019'da ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bu yönde hazırladığımız iyi niyet mektubunu The Solheim Cup yetkililerine gönderdik. Türkiye bu potansiyele sahip. Özel turnuvalarla iş ve cemiyet dünyası da bir araya gelecek. Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'nın Türkiye ayağı Ladies Open'dan bir gün önce 1 profesyonel ve 3 amatör oyuncudan oluşan takımların yarıştığı Prime Pro-Am Golf Turnuvası'nda iş ve cemiyet camiasından önemli isimler bir araya gelecek."