İstanbul’da beşinci gün maçları ile devam eden Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde mindere çıkan milli güreşçilerimizden Furkan Bayrak ve Murat Fırat, altın madalya Doğuş Ayazcı ise bronz madalya için akşam seansında mücadele edecek.

74 kiloda milli mayo giyen dünya şampiyonu güreşçimiz Furkan Bayrak, ilk tur maçında Sırp rakibi Valentic Cabi'yi 8-0 önde iken tuş etti. Rus sporcu Sidek Kurbanov’u 13-5 ile geçerek çeyrek finale yükselen Bayrak, Danimarkalı Rajbek Bisultanov’u 5-4 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Kora kor geçen yarı final maçında Macar Zoltan Levai’yi 9-5 yenen genç sporcumuz Bayrak, Alman güreşçi Hannes Wagner ile altın madalya için mücadele edecek.

60 kiloda ilk tur maçında Moldovalı sporcu Alexandru Biciu’yu 15-2’lik skorla ve teknik üstünlükle geçerek çeyrek finale adını yazdıran milli güreşçimiz Murat Fırat, akabinde Bulgar rakibi Avgustin Spasov’u 10-0’lık skorla ve teknik üstünlükle yenerek yarı finale yükseldi. Rus sporcu Aslan Visaitov karşısında 6-3’lük skor ile aldığı galibiyet neticesinde finale yükselme başarısını gösteren Murat Fırat, Ukraynalı sporcu Parviz Nasibov ile altın madalya için güreşecek.

Sabah seansında 50 kiloda mindere çıkan başarılı sporcumuz Doğuş Ayazcı, Rusya adına güreşen Aleksei Kinzhigaliev karşısında aldığı 14-3’lük mağlubiyetten dolayı final şansını kaybetti. Rakibinin finale yükselmesi sebebiyle Alman Nick Scherer ile repesaj maçına çıkan Fırat, minderden 8-0’lık skorla ve teknik üstünlükle galip ayrılarak akşam seansında Gürcü Nugzar Tsurtsumia ile bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı.

96 kiloda iyi bir başlangıç yapan milli güreşçimiz Zübeyir Ekinci, ilk tur maçında Fransız Luc Zanetton’u 8-0’lık skorla ve teknik üstünlükle geçti. Alman Anestis Zarifes’i 4-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen ama daha sonra Azerbaycanlı güreşçi Orkhan Nuriyev’e 9-1 yenilen Ekinci, rakibinin finale yükselmesiyle repesaj maçına çıkmaya hak kazandı. Repesaj maçında Gürcü Nikoloz Kakhelashvili 3-2 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

Milli güreşçilerimizin final müsabakaları, saat 18:00’da Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi’nde başlayacak.