Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali (EYOF2015) yarın Gürcistan'ın başkenti Tiflis`te başlıyor.

Avrupalı genç sporcuların en önemli çok-sporlu yarışma etkinliği olarak kabul edilen söz konusu oyunlara sayılı saatler kalırken, başkent Tiflis'te tüm hazırlıklar da tamamlandı. Hazırlıkların ardından Tiflis`te söz konusu festival için yapılacak açılış töreni heyecanla bekleniyor. 23 bin seyirci kapasiteli Mihail Kamara (Lokomotiv) Stadyumu'nda gerçekleştirilecek olan festivalin açılış törenine halk da yoğun ilgi gösteriyor.

EYOF 2015 için yedisi yeni yapılan 10 müsabaka ve beş antrenman tesisi de konuklarını ağırlamaya hazır olurken, oyunlar için başkentin merkez sokak ve caddelerinde kurulan maskotlar da ülkede spor bayramı havasının hakim olduğunu gösteriyor. 50 ülkeden yaklaşık 3 bin 500 sporcunun katılacağı spor festivalini izlemek için ülkeye gelen turistler de Tiflis`te turistik bölgelere akın ediyor. Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali açılış töreni yarın TSİ 19.00'da başlayacak.

Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali'ne ülkesinin ev sahipliği yapmasından memnun olduğunu dile getiren Gürcistanlı Konstantine Şengelia, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı konuşmasında, sporun gelişmesi için bu tür organizasyonların sık sık yapılması gerektiğini savundu. Sporun sağlık açısından önemli olduğuna da dikkat çeken Şengelia, "Gençlik olimpiyatlarının bizim ülkemizde gerçekleştirilmesi hem halkımız hem de ülkemizin tanıtımı için önemlidir." dedi.

Tiflis 2015 olimpiyatlarının Gürcistan için çok önemli olduğunu belirten Lile Kvitsiani de Cihan'a açıklamasında, söz konu festivalin uluslararası arenada Gürcistan'ı tanıtacağını vurguladı. Festivalin aynı zamanda ülke sporunun gelişmesine katkı sağlayacağını da dile getiren Kvitsiani, "Olimpiyatların ülkemizde gerçekleştirilmesi Gürcistan'ın başarısıdır." dedi.

Tiflis'te turist olduğunu bildiren Mehmet Bağcı ise müsabakalara katılarak Türk sporcularına destek olacağını söyledi. Bağcı, "1. Avrupa Oyunları'nı Bakü'de izledik. Devamı olarak Gürcistan'da Gençlik Olimpiyatları yapılıyor. Azerbaycan sporcularınını da izleyeceğiz. Gönlümüz ama hep Türk sporcularla olacak." dedi.

Tiflis'te 13'üncüsü düzenlenecek olan festivalde, dokuz spor dalında 50 ülkeden yaklaşık 3 bin 500 sporcu madalya kazanmak için mücadele edecek. 14-18 yaş grubundaki sporcuların katılacağı yarışmada atletizm, basketbol, bisiklet, cimnastik, hentbol, judo, yüzme, tenis ve voleybol dallarında müsabakalar yapılacak.

EYOF2015'E TÜRKİYE 102 SPORCU İLE KATILIYOR

Türkiye, festivale artistik cimnastik, atletizm, basketbol, bisiklet, judo, tenis, yüzme ve voleybol dallarında 51 kız ve 51 erkek sporcudan oluşan toplam 102 sporcu ile katılıyor.

Türkiye basketbol erkeklerde A Grubu'nda Litvanya, Gürcistan ve Bosna Hersek, kızlarda B Grubu'nda Çek Cumhuriyeti, Gürcistan ve Belçika ile karşılaşacak. Türk Milli Voleybol Takımları ise erkeklerde İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Sırbistan, kızlarda da Rusya, İtalya ve Gürcistan ile aynı grupta yer alıyor.

TÜRK SPORCULARIN BRANŞLARI

Artistik Cimnastik: Hamza Şamil Yılmaz, Sercan Demir, Mustafa Arca, İclal Özbay,Beyza Türkmen,Doğa Ketenci

Atletizm: Mesure Tutku Yılmaz,Tuğba Danışmaz, Muhammet Hanifi Tanrıkulu, Enes Can Bayraktaroğlu,
Dünya Ezgi Sayan, Sevcan Erken, Yunus Demir, Muhammet Polat, Mahsun Korkmaz, Ramazan Akkaya,

Mizgin Ay, Şevval Ayaz, Yener Aras, Nurkan Dağtekin, Mehtap Altun, Emine Akbingöl

Basketbol: 1 erkek, 1 kız takımı (24 sporcu)

Bisiklet: Arif Emre Uz, Ahmet Örencik, Keziban Koyun, Beyza Topçu

Judo: Tuğçe Beder, İrem Korkmaz, Şeyma Özerler, Minel Akdeniz, Uğurcan Zehir, M. Hamdi Yıldırım, Bilal Çiloğlu, Ahmetcan Çekiç

Tenis: Azra Deniz Çömlek, Zeynep Naz Öztürk, Umut Akkoyun, Mustafa Erdoğan

Yüzme: Melike Sertler, Defne Kurt, Zehra Duru Bilgin, Gizem Güvenç, Berçin Baydar, Buse Alemdar, Zeliha

Keser, Selen Özbilen, İbrahim Berkan Cevis, Yiğit Aydıner, Efe Yenigün, Serhat Kaan Aşık, Ümitcan Güreş,

Tuncay Cenk Ceritoğlu, Arman Akça, İlya Atasay

Voleybol: 1 erkek, 1 kız takımı (24 sporcu)