Avrupa Gençlik Oyunları Senkronize Yüzme Eleme Yarışmaları'na ev sahipliği yapan İstanbul’da Milli Takım kombinede üçüncü oldu.

12-28 Haziran günleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek 1. Avrupa Gençlik Oyunları'nda yer alacak senkronize yüzücüleri belirlemek üzere eleme yarışmaları İstanbul'da yapılıyor.

Türkiye Yüzme Federasyonu'nun Tozkoparan Havuzu'ndaki organizasyondaki elemelerde Milli Takım'ın yanısıra Almanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Belarus, Liechtenstein, Fransa, Polonya, Bulgaristan, Avusturya, Slovakya, Hollanda ve İsrail senkronize yüzme milli takımlarından toplam 115 sporcu mücadele veriyor.

Organizasyonun açılışında, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yarışmaların Türkiye'de düzenlenecek olmasından duyduğu memnuniyeti vurgulayan ve sporculara başarı dileyen mesajı okundu.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkan Vekili ve Senkronize Yüzme As Başkanı Nilüfer Sanvar, böylesine önemli bir organizasyona İstanbul’da evsahipliği yaptıkları için duyduğu memnuniyeti dile getirirken Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, ilki bu yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek Avrupa Oyunları öncesi eleme yarışmaları için Avrupa Yüzme Ligi (Ligue Européenne de Natation) (LEN) tarafından İstanbul’un seçilmesinin çok sevindirici olduğunu, Türkiye Yüzme Federasyonu’nun bu organizasyonu en iyi şekilde yapacağına inandığını söyledi.

Spor Genel Müdürlüğü Uluslar Arası Organizasyonlar Daire Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner, ilk kez düzenlenecek Avrupa Oyunları öncesi senkronize yüzme eleme yarışlarının İstanbul’da düzenlenmesinin gurur verici olduğunu belirtirken bütün katılımcılara başarılar diledi.

Organizasyonun resmi açılışını, Avrupa Yüzme Ligi Yönetim Kurulu Üyesi ve Senkronize Yüzme As Başkanı olan Noam ZWI yaptı. Aynı zamanda İsrail Yüzme Federasyonu Başkanlığı’nı da yürüten ZWI, Türkiye Yüzme Federasyonu’na verdiği katkıdan dolayı teşekkür ederken İstanbul’da yine uluslar arası bir organizasyon için bir araya gelmenin son derece memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

İlk gün 11 takımın mücadele ettiği kombinasyonda Defne Bakırcı - Öykü Evliya - Nurberat Gökmen - Mısra Gündeş - Öykü Halis - Dilay Horasan - Rezzan Eda Tuncay - Ebru Mina Turhan - Selin Ünser ve Hande Yıldız'dan oluşan Türk ekibi 76.3333 puanla üçüncü oldu ve bronz madalya aldı. Kombinasyonda Fransa altın, Belarus ise gümüş madalya elde etti.

Kombinasyon yarışmasına Hollanda ve Avusturya takımın kadroları ilginç bir yönüyle yansıdı. Hollanda ekibinde Bregje ve Noortje De Brouwer ikiz kardeşler yer alırken Avusturya takımında Anna Maria-Eirini Marina ve Vasiliki Pagona Aleksandri üçüzler ile Raffaela-Verena Breit ikiz kardeşler birlikte yarıştı.

14 sporcunun yer aldığı solo dalında yarışan Defne Bakırcı ise 75.8667 puanla beşinci oldu. Bu dalda birinciliği Avusturyalı Alexandri elde ederken Fransız Slonina ikinci, Belarus Taleiko üçüncü, Slovak Daabousova dördüncü sırada yer aldı.

Elemelerin ikinci gününde yarın sporcular teknik figürde yarışacak. Figür yarışmasında alınacak puanlar, takım, düet ve solo dallarında yapılacak elemelerde elde edilecek puanlarla toplanacak ve her dalda ilk altı sırayı alacak sporcu ve takımlar, 12-28 Haziran tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Avrupa Oyunları'na katılma hakkı kazanacak.