Polonya’da devam eden 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nın ikinci gününde mindere çıkan milli güreşçilerden de finalist çıkmadı. Recep Topal ve Fatih Erdin, akşam seansında bronz madalya için mücadele etmeye hak kazandı.

Aquo Zdroj Spor Salonu’nda yapılan U-23 Avrupa Şampiyonası’nın serbest stil maçlarında ülkemizi temsil eden sporcular, organizasyonun ikinci gününde de kürsüde yer almak istiyor.

61 kiloda İngiliz rakibi George Lamm'ı 10-0'lık skorla ve teknik üstünlükle mağlup ederek çeyrek finale yükselen milli güreşçi Recep Topal, Rus sporcu Bulat Botaev'i 6-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde büyük çekişmeye sahne olan mücadelede Recep Topal, Ermeni güreşçi Valoyda Frangulyan’a 9-7 mağlup oldu. Milli Güreşçimiz Topal, akşam seansında Avrupa üçüncülüğü için ter dökecek.

86 kiloda ilk tur maçında Azerbaycanlı sporcu Magomedgadzhi karşısında talihsiz bir mağlubiyet alan başarılı sporcu Fatih Erdin, daha sonra çıktığı iki repesaj müsabakasında Macar ve Yunan rakipleri karşısında galibiyet elde ederek akşam seansında bronz madalya için güreşme şansı yakaladı.

70 kiloda mücadele eden sporcu Serhat Arslan ile 125 kilodaki güreşçi Yunus Emre Dede ise rakipleri karşısında iyi mücadele etmelerine rağmen rakiplerine mağlup olarak elendiler.

U-23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nın ikinci gün final maçları bugün akşam seansında TSİ 20.00’de başlayacak.