Yunanistan'da düzenlenen Avrupa şampiyonasında ikinciliği elde eden Ümit Milli Basketbol takımı İstanbul'a döndü. Çiçeklerle karşılanan milli takımın kaptanı Furkan Aldemir, "Çıtayı o kadar yükselttik ki artık ikincilik o hazzı vermiyor." dedi.

Yunanistan'da düzenlenen Avrupa U-18 Basketbol şampiyonasına katılan ve finalde Yunanistan'a yenilerek gümüş madalya kazanan Ümit Milli Basketbol takımı Türkiye'ye döndü. Selanik'ten Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı ile saat 11.13'te Atatürk Havalimanı'na inen genç basketbolcular, çiçeklerle karşılandı.

Dış hatlar gidiş terminali katında Ali Sirmen konferans salonunda düzenlenen basın toplantısında şampiyona ile ilgili açıklamalar yapıldı. Takım kaptanı Furkan Aldemir, "Gönül isterdi ki buraya altın madalya ile dönmek. Yunanistan'da güzel bir şampiyonluk yaşamaktı. Ama final maçında 35-36 dakika önde götürdük. Daha sonra ufak tefek hatalardan dolayı maçı kaybettik. Ama çıtayı o kadar yükselttik ki biz alt yapı milli takımları olarak artık ikincilik o hazzı vermiyor. Ancak ikincilik de çok büyük bir başarı bence. Bu jenerasyon altın madalyayı kesinlikle hak ediyor. Çünkü, gerçekten çok güzel bir arkadaşlık var burada. Herkes birbirini destekliyor. Herkes birbirinin açığını kapatmaya çalışıyor. Bence başarı da bundan geliyor. Bunun sırrı bu." diye konuştu.

Basketbol tarihinde 31 yıl önce Rusya'nın 3 yıl üst üste dünya şampiyonluğunu elde ettiğini belirten Erkek Milli Takımlar Teknik Altyapı Koordinatörü Nihat İziç de, bu rekora ulaşamadıklarının üzüntüsü içinde olduğunu söyledi.

İziç, iki yıl üst üste yaşadıkları şampiyonluk sevincinin ardından yaşadıkları ufak tefek aksaklıklar, 2 aylık yoğun çalışma, 4 bin kişilik seyirci atmosferin oluşturduğu gerilimli hava nedeniyle son anda şampiyon olamadıklarını ifade etti. Bu yıl iki kez üçüncülük ve bir kez de ikincilik kazandıklarını sözlerine ekleyen İziç, önümüzdeki günlerde U-16 takımının da katılacağı şampiyonadan madalya kazanmayı amaçladıklarını belirtti. İziç, basketbol tarihinde katıldıkları her müsabakadan madalya ile dönen bir ülke olmadığını ve bu ilki kendilerinin yapmak istediğini söyledi.