Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, bu sezon 6 oyuncunun takımdan ayrıldığını ve 14 yabancı futbolcu aldıklarını belirterek, taraftarlardan sabır istedi.

Gemlik Bursaspor Taraftarlar Derneği’nin dün gece düzenlenen 10. kuruluş yıl dönümü etkinliğine katılan Bölükbaşı, takımın durumunu değerlendirdi. İstemedikleri halde birçok oyuncuyu satmak zorunda kaldıklarını belirten Bölükbaşı, "Almanya kampına gittiğimizde Şener ve Fernandao’nun takımdan ayrılacağını biliyorduk. Diğer arkadaşlarımız daha sonra ayrılınca hemen takviye yapmak zorunda kaldık. Satılan futbolcularımızdan gelen geliri en iyi şekilde değerlendireceğiz." dedi.

Bu sezon 14 yabancı oyuncu transfer ettiklerini belirten Başkan Bölükbaşı, "Takdir edersiniz ki bu kadar yeni futbolcunun uyumu için belli bir süre geçmesi gerekiyor. Yeni gelen transferlerimizin hepsi çok kaliteli ve karakterli futbolcular." diyerek şöyle devam etti:

"İnanıyorum ki 3 yıl içerisinde Bursaspor Avrupa takımı olacaktır. Yönetim Kurulu üyelerimiz de inanıyor. Taraftarlarımızın da inanmasını istiyoruz. Biraz sabır lazım. Tek istediğimiz bizlere destek olunması. İlk 3 maçta sıfır çektik. Hakem hataları da oldu ama mazeret kabul etmiyorum. Biz eskisinden çok daha iyi bir takım olacağız. Bunun sözünü veriyorum. Avrupa kupalarında final oynayabilecek bir potansiyele sahip şehiriz. Ancak bir türlü birlik olamıyoruz. Tüzüğümüzde 3 yılda bir genel kurul yapılır maddesi var. Ancak 2 ay sonra yönetim istifa sesleri yükseliyor. Bursaspor 3-4 ayda bir kongre yaparsa başarılı olması mümkün değil. Bursaspor bundan sonraki dönemde hep zirveye oynayacaktır."

Gemlik Bursaspor Taraftarlar Derneği’nin etkiliğine, Recep Bölükbaşı’nın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Güler, Ahmet Bozdemir, Ahmet Eraslan, Faruk Bakgör, futbolcular Ricardo Faty, Tom De Sutter, eski futbolcu Ali Tandoğan da katıldı.