Azerbaycan'da 12-28 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek 1. Avrupa Oyunları'nda sporculara verilecek olan madalyaların tanıtımı yapıldı. Bakü'deki Fairmonte Otel'de yapılan tanıtımda konuşan sanatçı İlkin Heseni 1. Avrupa oyunlarına 100 gün kala madalyaların tanıtımının yapılmasından gurur duyduğunu belirtti. Madalyaların dizaynı ünlü "Adamas" şirketi ve Azeri ressam Nergiz Hüseynova tarafından Azerbaycan şirketi olan Azersuvenir'de hazırlandı.

HAZIRLIKLAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nın başlamasına 100 gün kala şehirde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Gerçekleşecek oyunlar için yeni tesislerin inşasının yanı sıra var olan mekanlar da yenilenerek oyunlara hazır hale getiriliyor. Açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı 68 bin kişi kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadı'nın yanı sıra inşası devam eden diğer tesislerin de mart ayının sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

    Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenecek oyunlarda, 49 Avrupa ülkesinden 6 bini aşkın sporcu 20 branşta madalya sahibi olmak için mücadele edecek.
    Her dört senede bir tekrarlanacak söz konusu oyunlar, 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları öncesinde sporculara kendilerini sınamaları için önemli bir fırsat sunarken bazı branşlarda da eleme turnuvası özelliği taşıyacak
1. Avrupa Oyunları 12-28 Haziran tarihleri arasında Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenecek.