Bu yıl ilki düzenlenecek olan ve 12 - 28 Haziran tarihleri arasında Bakü'de yapılacak Avrupa Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek Karate Milli Takımı, Azerbaycan’a gitti. 12 sıkletin 11’inde madalya mücadelesi verecek milliler, 13-14 Haziran’da yapılacak müsabakalarda zirveyi hedefliyor.

Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) tarafından bu yıl ilki düzenlenecek Avrupa Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek Karate Milli Takımı, Azerbaycan’a gitti. 12-28 Haziran tarihleri arasında başkent Bakü’de yapılacak oyunlarda 11 sporcu ülkemizi temsil edecek. Katılımcıların 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları öncesi kendilerini sınama fırsatı bulacağı oyunlarda 12 sıkletin 11’inde tatamiye çıkacak milliler, tüm kategorilerde madalya hedefiyle mücadele verecek.

Türk Karatesi adına büyük önem arz eden oyunlarda karate müsabakaları 13-14 Haziran tarihlerinde yapılacak. 48 bayan ve 48 erkek sporcunun sadece ferdi mücadele vereceği organizasyonda kata ve kumite olmak üzere 12 dalda madalya dağıtılacak.

Karate müsabakaları, 2012 Eurovision Şarkı Yarışması’nın da finaline ev sahipliği yapan Kristal Spor Salonu’nda (Crystal Hall) yapılacak. 13 Haziran Cumartesi günü; bayanlar ferdi kumite 50, 55 ve 61 kilo ile erkekler ferdi kumite 60, 67 ve 75 kiloda dereceye giren sporcular belli olacak.

14 Haziran Pazar günü de bayanlar ve erkeklerde ferdi kata finalleri ile bayanlar ferdi kumite 68 ve +68 kilo ile erkekler ferdi kumite 84 ve +84 kiloda madalyalar sahiplerini bulacak.

MİLLİ TAKIM TARİH YAZMAK İSTİYOR

Oyunlara ev sahipliği yapacak Azerbaycan’ın kota uygulamasının dışında olduğu seçmelerde milli takım, 12 sıkletin 11’inde vize alarak en fazla sporcu ile katılım gösteren ülke konumunda bulunuyor.

Olimpiyat oyunları programında yer almayan tek branş olarak öne çıkan karate müsabakalarında milli takım, tüm dünyanın gözünün üzerinde olacağı oyunlarda tüm kategorilerde madalya hedefiyle mücadele edecek. Ferdi müsabakaların yapılacağı organizasyonda milliler, 12 sıkletin 11’inde madalya arayacak.

Milli sporcular ve mücadele edeceği sıkletleri ise şöyle:

BAYANLAR
Ferdi Kata: Dilara Bozan
50 kilo Ferdi Kumite: Serap Özçelik
55 kilo Ferdi Kumite: Tuba Yakan
61 kilo Ferdi Kumite: Merve Çoban
68 kilo Ferdi Kumite: Şeyda Burucu
+68 kilo Ferdi Kumite: Meltem Hocaoğlu

ERKEKLER
Ferdi Kata: Mehmet Yakan
67 kilo Ferdi Kumite: Burak Uygur
75 kilo Ferdi Kumite: Erman Eltemur
84 kilo Ferdi Kumite: Uğur Aktaş
+84 kilo Ferdi Kumite: Enes Erkan