Türkiye Basketbol Şampiyonası’nda ipi göğüsleyerek ülkemizi Avrupa’da düzenlenen turnuvada temsil eden ve Avrupa şampiyonu olan Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı İstanbul'a döndü.

İstanbul Atatürk Havaalanı'na öğleden sonra inen şampiyon kafileyi sporcuların yakınları ve sevenleri karşıladı. Havaalanında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Antrenör İsmail Beleş, "Başta yönetim olmak üzere herkese teşekkür ederim. Çok müthiş geçen altı tane maç yaptık, bir mağlubiyet aldık. Finalde Sırbistanı yendik ve şampiyon olduk. Çok mutluyuz, Türk ulusuna armağan ediyoruz." dedi.

Kordinatör Coşkun Uslusoy ise yaptığı aç ıklamada, "İlk günden bu yana bu gençlere güvendik. Bu arkadaşlara her şeyin daha iyisi layık. Yeter ki imkan verilsin en iyisini yaparlar. Başarımız için dua eden Türkiye’deki tüm insanlara teşekkür ederiz." diye konuştu.

Oyunculardan Sertaç Şanlı ve Kerem Özkan ise şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını söylediler. Sertaç Şanlı yaptığı açıklamada, 2 yıldır finalde kaybettiklerini, fakat bu sene kazandıklarını söyledi. Kerem Özkan ise yaptığı açıklamada, "Sırbistan'la finalde karşılaştık. Oyuna çok sert başladık. 2 senedir kaybediyorduk. Finalde de kupayı alan taraf biz olduk. Çok mutluyuz." dedi.

Bilindiği gibi Slovenya’da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı final maçında Sırbistan’ı 73-66 yenerek şampiyonluğa adını yazdırmıştı. Şampiyona’da Slovenya, Hırvatistan ve Macaristan’ın bulunduğu grupta mücadele eden Fatih Üniversitesi dişli rakiplerini elemiş son olarak İtalya’yı da yenmeyi başararak adını finale yazdırmıştı.