Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EuroChallenge Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda birinci olan takımının Türk spor tarihine geçtiğini belirtti. 

Son 7 yıldır Türkiye şampiyonu olduklarını vurgulayan Kaplan, sporcularının önemli bölümünün milli takımda görev yaptığını hatırlattı. 

 

Türk bayrağını Avrupa'da göndere çekmenin verdiği mutluluğu hiç bir zaman unutamayacaklarını belirten Kaplan, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın desteğiyle Gaziantep'i ve Türkiye'yi başarıyla temsil ettik. Büyük bir çoğunluğu maddi imkansızlıklarla boğuşan sporcularımız azmederek önemli başarılara imza attı. Aileleri ve işlerinden fedakarlık yapan sporcularımızı mükafatlandırmak istiyoruz ancak kulübün ekonomik durumu ortada. Sporcularımıza prim verebilmek için destek bekliyoruz. Avrupa şampiyonu olan sporcularımıza destek verilmesini bekliyoruz."

Kaplan, kentteki bazı protokol üyeleriyle görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini ancak herkesten destek beklediklerini sözlerine ekledi.