Avrupa Senior Tenis Şampiyonası ilk kez Türkiye’de gerçekleştiriliyor. Antalya’nın Manvgat ilçesinde Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) kuralları ile düzenlenen ve dün başlayan Avrupa Senior Tenis Şampiyonası’nda (ITF RC-1); 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+, 75+, 80+ ve 85+ yaş erkekler ve kadınlar tekler, çiftler ve karışık çiftlerde bir hafta boyunca şampiyonluğa raket sallayacaklar.
Şampiyonanın turnuva komitesinde; Turnuva Direktörü Sabine Schmitz, ITF Başhakemi Nobert Peick, Tenis Avrupa CEO’su Olli Maenpaa, Tenis Avrupa’dan Senior Tenis Menejeri Nadja Koran ile Senior Tenis Komite Başkanı Attila Richter, Patricio Travel CEO’su Wolfgang Riedl, Ali Bey Resort Sorgun Genel Müdürü Hakan Öztürk ile Etkinlikler ve Eğlence Müdürü Fatma Ayaz ve Patricio Travel Organizasyon ekibinden Mirjam von Rhein ile Arlen Nikolli görev alıyor. 25 ülkeden yaklaşık 173 sporcunun katıldığı şampiyonda ayrıca Türkiye Tenis Federasyonu’ndan (TTF) Tufan Tercan yönetiminde 8 Türk hakem maçlarda görev yapıyor. Avrupa Senior Tenis Şampiyonası, tesisin 53 toprak tenis kortunda oynanacak. Turnuva komitesinin yanı sıra hakemler, kort görevlileri ve sporcular katıldığı açılış töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Seremoni, turnuva komitesinin temenni konuşmaları ve ardından tesisin animatörleri tarafından hazırlanan gösteri ve açılış kokteyli sonrası dost sohbetleri ile son buldu.
Turnuvada Almanya, Avusturya, Belarus, Belçika, Büyük Britanya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Latvia, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Rusya, Ukrayna, Yunanistan ve Türkiye olmak üzere 25 ülkeden yaklaşık 173 usta raket kortlarda mücadele edecek.
Turnuvaya Türk sporculardan kadınlarda katılan olmazken erkeklerde Ümit Aksoy, Tarık Fırıncı, Hüseyin Sagıfoğlu, İsmail Serim ve Ali Teziş olmak üzere 5 Türk sporcu katılıyor.
Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Hakem Şefi Tufan Tercan, Türkiye’de ilk defa yapılan bir turnuvada 8 hakem yardımcısı ile birlikte görev almaktan Türkiye adına gurur duyduğunu ifa ederek, günde ortala 100 karşılaşma oynanacağını ve Türk hakemler olarak görevlerini en iyi şekilde yaparak ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydetti.
Patricio Travel CEO’su Wolfgang Riedl ise, 12 kez Dünya Şampiyonası düzenlediklerini ancak şimdiye kadar hiç Avrupa Şampiyonası düzenlemediklerini, bir ilki başardıklarını ve her şeyden önce bunu ilk kez Türkiye’de gerçekleştirmekten dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti. 1 Ocak 2016 tarihinde yaptıkları sözleşme ile Patricio Travel olarak Avrupa Senior Tenis Şampiyonası’nı 4 yıl süresince düzenleme hakkı elde ettiklerini dile getirerek, “Türkiye benim için en önemli ülke ve burada Ali Bey Otelleri ile 20 yıldır birlikte çeşitli tenis organizasyonlarına imza atmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.