Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nın ilk gününde Türkiye, 3 altın ve 1 bronz madalya kazandı. Milli tekvandocular Mustafa Emre Teke, Zeynep Taşkın ve Melek Polat Avrupa şampiyonu oldu.

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından Fransa’nın Schiltigheim kentinde düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 6. Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’na yaklaşık 30 ülkeden 350 civarında sporcu katılıyor. Dün başlayan ve Türkiye’nin 10’u erkek ve 10’u bayan olmak üzere 20 sporcuyla mücadele ettiği şampiyonanın ilk gününde 7 milli sporcu tatamiye çıktı. Milli sporcular ilk günü, 3 altın ve 1 bronz madalya ile tamamladı.

Erkekler 45 kiloda Mustafa Emre Teke, ilk turda Finlandiya'dan Oskari Vinanen'i 14-2 teknik üstünlükle, ikinci turda İtalya'dan Nicolas Legari'yi 5-1, çeyrek finalde Romanya’dan Mihai Comnea’yı teknik üstünlükle 13-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Moldova’dan Anton Zaharov’u 10-9’luk skorla geçen milli sporcu finale yükseldi. Finalde Rusya’dan Denis Lantratov’u 11-7 mağlup eden Mustafa Emre Teke, Avrupa şampiyonu oldu.

Bayanlar 29 kiloda Zeynep Taşkın, çeyrek finalde İtalya'dan Martina Pesce’yi 13-10 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde, Ukrayna’dan Darya Chorna’yı 2-1 yenen milli sporcu altın madalya müsabakası yapmaya hak kazandı. Finalde Rusya’dan Polina Galiseva’yı 3-2 yenen Zeynep Taşkın, altın madalya kazanan ikinci sporcu oldu.

Bayanlar 37 kiloda Melek Polat, ilk turda İsrail'den Nicole Adamsky'i 9-0, çeyrek finalde Bulgaristan’dan Rumina Kircheva’yı 6-3 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde, Sırbistan’dan Teodora Jovic’i 13-5 yenen Melek Polat, adını finale yazdırdı. Finalde Azerbaycan’dan Sevda Pirseyidova’yı 14-4 yenen milli sporcu altın madalyanın sahibi oldu.

Bayanlar 33 kiloda Kübra Kepenek, ilk turda Fransa'dan Mayssa Ben Azzoun'u 2-1, çeyrek finalde ise Bosna Hersek'ten Amina Grahic'i 7-0 yenerek yarı finale yükseldi. Milli sporcu, yarı finalde Almanya’dan Shayna Guerra’ya 2-0 yenilerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 37 kiloda Ömer Faruk Özcan ilk turda Ermenistan'dan Davit Torosyan'ı 19-3 teknik üstünlükle, ikinci turda Hırvatistan'dar Marko Erjavac'ı 4-0 yendikten sonra çeyrek finalde Gürcistan'dan Zurab Kintsurashvili’ye 20-13 mağlup olarak şampiyonaya veda etti. Erkekler 41 kiloda Muhammet Taha Şen ilk turda Finlandiya'dan Oskari Koskinen'i 21-8 teknik üstünlükle geçerken çeyrek finalde Azerbaycan’dan Ziya Khalilov’a 8-2 mağlup olarak şampiyonadan elendi. Erkekler 33 kiloda Yunus Emre Üngür ilk turda Azerbaycan'dan Gudrat Nurizade'ye 6-4 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

BAŞKAN ŞAHİN: YILDIZIMIZ PARLIYOR

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’na çok iyi bir başlangıç yapan milli takımı kutladı.

Bu şampiyonada tekvando sporunun yarınına yön vermeye aday sporcuların mücadele ettiğini belirten Başkan Şahin,"İlk gün 3 Avrupa şampiyonu çıkararak önemli bir başarı elde ettik. Fransa’da yıldızımız parladı. Bayrağımızı zirveye çektik ve İstiklal Marşımızı 3 kez okutmayı başardık. Türkiye’nin geleceği sağlam ellerde olduğunu bir kez daha gösterdik. Bu başarıda emeği geçen başta teknik heyet ve sporcularımız ile sporcularımızın antrenörleri ve ailelerini kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz ve konsolosluk çalışanları da müsabakalar esnasında milli takım kafilesini yalnız bırakmadı ve destek verdi.