Süper Lig'de yarın akşam Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanacak karşılaşma öncesinde Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu’nun “Art niyetli hakem hatası olursa takımı sahadan çekeceğim” açıklaması sonrası gerginlik had safhaya ulaştı.
Konu hakkında hem Fenerbahçe hem de Federasyon tarafından yapılan açıklamalar sonrasında Trabzonspor’un maçı yarıda bırakması durumunda nasıl bir sonuçla karşı karşıya kalacağı tartışılıyor.
    Konunun hukuki boyutu hakkında Avukat Emin Özkurt, şu değerlendirmeyi yaptı:
     “Başlamış müsabakayı terk eden bir takım hakkında nasıl hareket edileceği sorusunun cevabını Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun 01.08.2013 tarihli toplantısında kabul edildiği son haliyle şuan yürürlükte bulunan Futbol Müsabaka Talimatı bize vermektedir. Futbol Müsabaka Talimatı’nın ilgili hükmü başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmesini ve bununla beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinmesini öngörmektedir. Yani özetle, hafta sonu oynanacak Fenerbahçe- Trabzonspor müsabakasında takımlardan biri, hakemin kararı haricinde, kendilerince geliştirdikleri bir sebeple maçı yarım bırakırsa, o halde öncelikle o maçtan 3-0 hükmen mağlup sayılır ve bunun yanı sıra mevcut puanlarından 3 puan indirilir.” şeklinde konuştu.
Talimat ışığında Trabzonspor’u bekleyen tehlikeye dikkat çeken uzman hukukçu Av. Emin Özkurt açıklamalarını şöyle tamamladı:
“Sahadan çekilen takımın zararı bununla da sınırlı kalmaz. Futbol Müsabaka Talimatı uyarınca böyle durumlarda ilgili kulübün, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorunda bırakılır”