Trabzonspor Hukuk Kurulu eski üyesi Avukat Hakan Orhan, şike davasının, Fenerbahçe Kulübü'nü ele geçirmek için yapılan bir kumpas olduğu iddiasının yasal hiçbir dayanağı olmayan ‘safsatadan’ ibaret olduğunu söyledi.

Türkiye’de kişiye ve olaya özgü usuller uygulandığını, 'Şike Muhakemesi Kanunu', 'Yolsuzluk Muhakemesi Kanunu' gibi yazılı olmayan yeni kanunlar oluşturulduğunu belirten Orhan, şike dosyasında da 'yeniden yargılama' adı altında hukuki bir garabet ortaya çıkartıldığını savundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 25 Aralık soruşturması için hazırladığı iddianamede, şike davasının, Fenerbahçe Kulübü'nü ele geçirmek için yapılan bir kumpas olduğunun belirtildiğine değinen Avukat Orhan, "İddianameyi hazırlayan Sayın Cumhuriyet Savcısının safsatadan ibaret bu iddiasının yasal hiçbir dayanağı yoktur. Savcılık, iddianamesinde hiçbir delil belirtememiş, kumpasın nasıl ve ne şekilde yapıldığını da yazamamıştır." dedi.

Kumpas iddialarının, şike sanıkları tarafından birçok yerde, birçok aşamada dile getirildiğini kaydeden Orhan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 23 Haziran 2014 tarihli kararında mesnetsiz kumpas iddialarını reddettiğini hatırlattı. Ergenekon ve Balyoz gibi davalar emsal gösterilerek, kamuoyunun şike davası hakkında yanlış bilgilendirildiğini anlatan Orhan, "Şike Davası dosyasında sahte ya da üretilmiş hiçbir delil yoktur. Tüm telefon konuşmaları sanıklar tarafından yapılmıştır. Dosyadaki tüm deliller gerçek olduğu için İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 5. Ceza Dairesi, UEFA Disiplin ve Temyiz Komiteleri, Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) ve İsviçre Federal Mahkemesi şikeyi tasdik etmiştir." ifadelerini kullandı.

Hukuk devletlerinde, ceza yargılamasının Ceza Muhakemesi Kanunu’ndaki usullere göre yapılması gerektiğinin altını çizen Orhan, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"Ama ülkemizde, kişiye ve olaya özgü usuller uygulanmaktadır. 'Şike Muhakemesi Kanunu', 'Yolsuzluk Muhakemesi Kanunu' gibi yazılı olmayan yeni kanunlar yaratılmıştır. Şike dosyasında 'yeniden yargılama' adı altında hukuki bir garabet ortaya çıkartılmıştır. 'Şike yoktur', 'şike kumpastır' diyenlerin temiz toplum ve adalet kaygıları yoktur. Çocuklarımıza miras bırakacakları bir yarın da yoktur."