Yeniden görülen şike davasında sanık İlhan Ekşioğlu’nun avukatı Ersan Şen, mahkeme sonunda hakkın yerini bulacağını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma sonrası adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Ersan Şen, “Bugün 4 tanık dinlendi. Eksikliklerin tümü giderildi. Dosya sayın savcının esas hakkında mütalaa vermesi için sunuldu. Sayın savcı da kısa bir süre istedi. Tahmin ediyorum kısa sürede sanıklar ve dosya ile ilgili görüşlerini 5 Ekim’de yapılacak celse de açıkladığında biz avukatlar da eğer hazırsak ki ben hazırım ve biz esas hakkında savunmalarımızı yapacağız. O gün sayın heyet bu konuda son noktayı yapacaktır.” şeklinde konuştu.

“Bu bir spor ve şike savası değildir.” diyen Şen, “Bu Türkiye’nin bir dönemde üzerine karabasan gibi çöken, insanların hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiği ve bu şekilde davalarının sonlanacağı bir döneminin sonlanacağı bir davadır. Ümit ediyorum 13. Ağır Ceza Mahkemesi bu ızdıraba son verecektir. Gerçekten de bu süreç sonunda hakkın yerini bulacağına ve 3 Temmuz’da başlayan mücadelenin son bulacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.