Avustralya’da doğmuş olan Oğuz Çağlar uluslararası bir bankada siber suçlar ve siber güvenlik uzmanı olarak çalışıyor. Ailesi 1970 yılında Avustralya’ya göç etmiş. Spora meraklı olan Oğuz, Rugby ve squash yapmış. Birkaç yıldan bu yana da bilek güreşi yapmaya başlamış. Oğuz'un bu spora başlamasına, Avustralya’da düzenlenen Anadolu Festivali sırasında gösteri yapan dünya bilek güreşi şampiyonlarından Özgür Kızgın’la tanışması vesile olmuş.
Kısa bir süre sonra Avustralya Bilek Güreşi Federasyonu’na başvuran ve kısa sürede de bileğinin gücüyle Avustralyalıları da etkileyen Oğuz Çağlar, Avustralya’da çeşitli şampiyonalara katılarak dereceler almış. Avustralya çapındaki müsabakalarda 3'üncü olmuş.

Türkiye’deki bilek güreşçilerini çok başarılı bulduğunu belirten Oğuz Çağlar, "Türk bilek güreşçileri Avustralya’ya gelirlerse bizi bulsunlar. Onlarla bir araya gelip çalışmayı çok isteriz." dedi.

Bilek güreşine meraklı arkadaşlarıyla düzenli olarak bir araya gelen Oğuz Çağlar, tenekeden imal edilmiş bir garajda antrenman yapıyor. Oğuz’un bilek güreşi yaptığı ekip arkadaşlarından Romanyalı Avustralya göçmeni Marsel Giesien, ilerlemiş yaşına rağmen oldukça güçlü bir sporcu. Marsel, bu sporda yaş sorunu olmadığını belirtiyor.

Aynı zamanda Avustralya odun kesme şampiyonları arasında yer alan Leon Critchfield, Yeni Zelanda'daki yerlileri olan Maorilerden. Teke tek mücadele sporlarını severek yapıyor.

Ekibin en genci olan Elliot Crew birkaç ay önce, Batı Avustralya eyaletinden Sydney’e yerleşmiş. Diğerleriyle Avustralya Bilek Güreşi Federasyonu sayesinde tanışmış. Yaşının genç olduğunu belirten Elliot, ileride uluslararası şampiyonlarda yarışmak istiyor.