PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un Sportif Direktörü Samet Aybaba, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 2015-2016 Futbol Sezonu'ndan itibaren takımların 14 yabancıyı kadrolarında bulundurması izni vermesine tepki gösterdi. 14 yabancının faydalı olmayacağını ifade eden Aybaba, "Türkiye futbolcu mezarlığına dönecek, göreceksiniz." dedi.

Seyhan Rotary Kulübü tarafından düzenlenen programa onur konuğu olarak katılan Aybaba, futboldaki gelişmeleri yorumladı. TFF’nin 14 yabancıya izin vermesini Türk futbolu açısından felaket olarak niteleyen Aybaba, hiçbir faydasının olmayacağını belirtti. Yeni düzenleme ile Türkiye’nin futbolcu mezarlığına dönüşeceğini ifade eden Aybaba, "3 tanesini yapabildik mi, yapamayız. 5+3 gene yapamıyoruz. 14 hiç yapamayacağız, çünkü bu işin içinde bir menajerlik sistemi var. Onların direk ilişkide olduğu başkanları var, kötü niyet olmasa bile onlar yönlendiriyorlar. Türkiye bir futbolcu mezarlığına dönecek, göreceksiniz." diye konuştu.

Avrupa’da, FIFA ve UEFA’da en çok tartışmalı dosyası olan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Aybaba, "Dosyalar sığmayacak, göreceksiniz. Futbolcuyu alacağız, olmayacak geri göndereceğiz, yenisini alacağız, hepsi maliyet. Beşiktaş’ın 1 katrilyon, Galatasaray’ın 800 milyon TL borcu var diyorlar. Bu bütçelerden sorumlu olmayan insanın harcaması çok kolaydır. Bu işi yöneten arkadaşlar da sorumlu olsun, kendi parası gibi düşünsün. 'Borç ne kadar artarsa umrumda değil yeni gelen ödesin' derseniz kulüplerin de inanılmaz artan borçları olur." İfadelerini kullandı.

Aybaba ayrıca, PTT 1. Lig'de geride kalan 21 hafta sonunda topladığı 40 puanla ikinci sırada bulunan Adana Demirspor’un da Süper Lig yolunda büyük avantajı olduğunu ifade ederek, işadamlarından madde destek istedi.