Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Eskişehirspor, evinde Galatasaray’ı 4-3 mağlup etti. Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, "Böyle büyük bir takımı yenerek başlamak bizi öne itecektir" dedi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, kendilerinin bazı şeylere bir yerden başlamaları gerektiğini ve buna böylesine büyük bir takımı yenerek başlamalarının kendilerini öne iteceğini ifade etti. Aybaba, “Öne doğru her şeyi çok iyi yaptık. İnanılmaz güzel keyifli goller attık. Savunmada da çok kötü, inanılmaz goller yedik. Böyle büyük bir takıma iki kez mağlup duruma düşüp oyunu çevirebilmek, her takımın yapabileceği bir şey değil. Oyuncularımı kutluyorum. İnanılmaz istekli ve tempoluydular. Biz bir şeyleri bir yerden başlatmak mecburiyetindeydik. Böyle büyük bir takımı yenerek başlamak bizi öne itecektir. Ama hep söylüyorum bu hiçbir şeyin sonu değil. Önümüzde 7 maçımız var. İyi hazırlanmamız lazım. Bir seri yakalamamız lazım. Bu bir galibiyetti, bitti. Önümüzdeki Osmanlı maçı bizim için çok önemli. Bundan sonra oynayacağımız maçlar bizim için çok önemli. Arkadaşlarımı kutluyorum. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Biz bir inanç köprüsü oluşturmazsak birbirimizle aramızdaki diyaloğu artırarak devam ettirmezsek bu işler çok zor. Çünkü başka sorunlarımız da var. Oyuncularım bana çok iyi mesajlar verdiler. Özellikle soyunma odasında. Sahada da iyiydiler ama soyunma odasında mesajı verdiler. Artık dediğim gibi hemen yarın çalışmalara başlayacağız” dedi.
“LİGİN SON HAFTALARDA EN ÇOK POZİSYONA GİREN TAKIMIYIZ”
Ligin son haftalarda Türkiye’de en çok pozisyona giren takımı olduklarını söyleyen Aybaba, “Son 3 haftaya bakarsak en çok pozisyona giren takımız. Bursa maçında 9 pozisyona girdik, içerideki Akhisar maçında o kadar girdik. Bir Kayseri maçında o kadar pozisyona giremedik. Ama gerçekten Galatasaray maçında bunu kimse beklemezdi. Hiçbir antrenör beklemezdi. Onlar da sıkıntılı bir süreç atlatıyorlar. Kısa sürede aşarlar diye düşünüyorum. Onlara da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.