Aydın Akarsu Park Düğün Salonu’nda bir araya gelen Beşiktaşlılar, kulübün kuruluşunun 112. Yılını kutladılar.

Kutlamada konuşan Aydın Beşiktaşlılar Derneği Başkanı İbrahim Pehlivan, "Derneğimiz Beşiktaşlıları bir araya getirmek, dostluk ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmek gibi temel amaçlarının yanı sıra, Beşiktaş’ımıza Aydın’ımıza ve Türk sporuna katkı ve fayda sağlamayı hedeflemiştir." diyerek, şöyle konuştu:

"Süper Lig'de takımı olmayan bir il olmamıza rağmen hem ülkemizde hem de dünyada çok önemli bir yeri olan Beşiktaş Kulübü nezdinde Aydın’ı ve Aydınlıları tanıtmayı da temel ilkelerimden biri yaptık. Aydın’da bir ilk olarak Beşiktaş Kulübü başkanımız Fikret Orman, bir gününü Aydın’a ayırmış, Adnan Menderes Üniversitesi’nde panelde öğrencilerle, Ege ve çevresindeki 27 dernek yöneticileriyle baloda Aydınlılarla birlikte olmuştur.

Ayrıca ileriki dönemlere yansıyacak bir eğitim projesi için de söz aldık. Dünya ilk defa bir spor kulübü kendi şehri dışında müzesindeki eserler ve materyalleri bir başka şehirden sergiledi. Beşiktaş 111 Yıllık Aşk-BJK Sergisi’ni de ulusal basına yansıttık. Sergimizi on bin kişi ziyaret etti. Bu sergi bundan sonraki dönemde Aydın adıyla tüm Türkiye’yi dolaşacaktır. Herkese yetişme dertlerine ortak ve derman olmaya çalıştık. Van mağdurlarına, Soma mağdurlarına yardım eli uzattık. Aydın’da da geleneksel yardımlarımızı sürdürdük. Büyük bir aile olduk. Artık 260 üyesi olan bir dernek olarak aile mensuplarımıza kadar birbirimizi tandık, dost olduk, arkadaş olduk, kardeş olduk."

Geleceğe en büyük yatırımın eğitimle olduğunu bu sebeple de spor okulları ve futbol okulunda genç kartalları yetiştirmeye başladıklarını belirten İbrahim Pehlivan, "Onlara sadece futbolu değil Beşiktaşlılık duruşunu, Seba centilmenliğini, saygıyı ve kardeşliği öğretmeyi hedefledik. Şimdi yüzme okulumuzun kayıtlarına başlıyoruz. Boş zaman bolluğundan, çocuklarının bilgisayar ve oyunları alışkanlıklarından şikayetçi olan velilerimizin ve spor yapmak istediği halde zaman ve yer bulamayan çocuklarımızın bu isteğini yerine getirme çabasındayız. Ama biz yine de önce taraftarız, Çarşı’yız." diyerek, şöyle devam etti:

"Beşiktaş bizim için bir takım, bir kulüp değil, bir aşk. Ona kavuşmak için ya otobüslerle deplasman yollarına düştük veya kardeşlerimizle birlikte Beşiktaş’ımıza kalbimizi açmaya koştuk. Meşaleler yaktık, marşlar, şarkılar söyledik, davullar çaldık. Kah sevindik, kah üzüldük. Bugün gördük ki, yenilgiler almak kalbimizden Beşiktaş’ı sökmeye yetmiyor. Bizlerle beraber olduğunuz için, Beşiktaş’ımızın 112. onur yılında burada ruhunuzda hissettiğiniz için, her zaman olduğu gibi bundan sonra da bize desteğiniz için tekrar teşekkür ediyorum."