Aydın Büyükşehir Belediyesi, ilde faaliyet gösteren 118 amatör spor kulübüne, toplam 204 bin lira maddi yardımda bulundu. Bal Ligi'nde üç kulübe 5'er bin, Süper Amatör Küme'deki 16 kulübe 3'er bin, 1. Amatör Küme'de 42 kulübe 2'şer bin, 2. Amatör Küme'de 44 kulübe biner ve salon sporlarında 13 kulübe biner lira verildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaptığı açıklamada önümüzdeki yıllarda spor kulüplerine verdikleri desteğin artarak devam edeceğini söyledi. Aydın'ın özellikle bir spor dalında çok başarılı olmasını istediğini, bu dalı da ortak akılla seçebileceklerini ve Aydın'ı spor şehri yapmak istediklerini ifade eden Başkan Çerçioğlu, "Büyükşehir Belediyesi ve meclis üyeleri olarak tek amacımız amatör spor kulüplerine destek vermek, cansuyu olmaktır. Biraraya gelerek spor kulüplerimizin yaşadığı sorunları, problemleri görüşmek istedik. İl genelinde 50 bine yakın lisanslı sporcumuzun olduğunu biliyorum. Lisanslı sporcu sayısını iki katına çıkarmak ve Aydın'ı bir spor kenti yapmak için kulüplerimizin desteğini bekliyoruz. Sizlerin bizlere yol göstermesini bekliyoruz, çünkü bu işlerin kentte ortak akılla yapılması gerekiyor. Bunun sonucunda da elbette kentimize daha fazla madalya kazandırmak istiyoruz. Biz bu amaçla yaklaşık 12-13 ilçemiz için proje hazırladık, bir kısmının temelleri atıldı. Çocuk kültür merkezleri adı altında spor merkezleri açıyoruz." dedi.

Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Kıvanç da Çerçioğlu ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine destek için teşekkür etti. Kıvanç, "Amatör spor kulüpleri, sadece sport faaliyetlerinin merkezi olarak görülmemeli. Gençlerimizin yetişmesinde, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasında ve topluma faydalı bireyler haline gelmelerinde kulüplerimiz çok önemlidir. Bu anlamda da kulüp başkanlarımız ve antrenörlerimiz, çok önemli görevler üstleniyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi, verdiği destekle emeklerimize bir nebze olsun katkıda bulundu. Onun için mutluyuz, sevinçliyiz." dedi.

Kıvanç, Başkan Çerçioğlu’na plaket takdim etti. Teşekkür ederek plaketi kabul eden Çerçioğlu, amatör spor kulübü yöneticilerine, temsili olarak çeklerini teslim etti. Kulüp yöneticileri de Çerçioğlu’na bayraklarını ve çiçek hediye ettiler. Yardım toplantısına Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Gençlik ve Spor Daire Başkanı İbrahim Gürdal, belediye meclisi üyeleri, çok sayıda amatör spor kulübü başkanı, yöneticisi ve oyuncusu da katıldı.